Redningsarbejdere har bjærget ni lig fra motorvejstunnelen vest for Tokyo, der styrtede sammen søndag morgen.

JAPAN: Dødstallet fra ulykken søndag morgen, hvor en motorvejstunnel 80 kilometer vest for den japanske hovedstad kollapsede, er nu oppe på ni. Fem personer blev fundet døde i en udbrændt stationcar, mens én blev fundet i en lastbil og tre andre i et andet udbrændt køretøj. Det oplyser en talsmand for færdselspolitiet ifølge CNN.

Lokale myndigheder fortæller, at den del af betonen i Sasago-tunnelen, der styrtede ned, var omkring 60 meter lang og 20 centimeter tyk.

Redningsarbejdere forsøgte natten igennem at komme ofrene til undsætning - bevidste om faren for, at tunnelen kunne kollapse yderligere.

En talsmand for den privatejede virksomhed Central Nippon Expressway, der driver den 4,7 kilometer lange tunnel såvel som motortrafikveje og betalingsveje rundt om i Japan, fortæller til CNN, at virksomheden udfører årlige eftersyn af tunnelen, og at en særlig grundig inspektion udføres hvert femte år. Det er blot tre-fire måneder siden, at en sådan omfattende inspektion af tunnelen blev udført.

Det er endnu uvist, hvad der forårsagede kollapset, og myndighederne har heller ikke oplyst, hvornår de forventer tunnelen genåbnet.

Et vidne har fortalt TV-stationen NHK, at kollapset skete ud af det blå:

- Da jeg kørte gennem tunnelen, faldt der pludselig asfaltstykker ned fra loftet. Jeg så en knust bil bryde i brand. Jeg var bange. Jeg forlod min bil og gik til fods i omkring en time, inden jeg kom ud af tunnelen.

Reuters skriver, at der tale om den værste tunnelulykke i landet siden 1996.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.