Kort efter 22-års markeringen for terrorangrebet 11. september har brandvæsenet i New York nået en ufattelig trist milepæl.

Nu har 343 brandfolk nemlig mistet livet af sygdomme, som er relateret direkte til deres arbejde i forbindelse med terrorangrebet mod World Trade Center i 2001.

Og når tallet 343 er en milepæl, så skyldes det, at de 343 dødsfald nu matcher det antal brandfolk, som mistede livet under deres arbejde i og ved de to tårne på selve dagen.

I alt har 686 brandfolk fra New York City Fire Deptartment altså nu mistet livet som et resultat af angrebet.

Det bekræfter Laura Kavanagh, som er øverste chef for brandvæsenet, i en meddelelse på sociale medier.

Hilda Vannata mistede sit liv onsdag. Hun led af kræft.
Hilda Vannata mistede sit liv onsdag. Hun led af kræft. Foto: FDNY
Vis mere

De to seneste dødsfald skete henholdsvis onsdag og lørdag i sidste uge, hvor Hilda Vannata døde af kræft, mens Robert Fulco tabte sin kamp mod Idiopatisk pulmonal fibrose, som er en sygdom, der gradvist forhindrer lungerne i at fungere.

»Vores hjerter knuses for familierne til disse medlemmer og for alle, der elskede dem,« siger Laura Kavanagh.

Brandfolk arbejder i ruinerne efter terrorangrebet i New York. Arkivfoto.
Brandfolk arbejder i ruinerne efter terrorangrebet i New York. Arkivfoto. Foto: Graham Morrison/AP/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Vores ansvar over for vores FDNY-kolleger går langt ud over, hvad vi bad dem om 11. september og i dagene og månederne, som fulgte under redningen og eftersøgningen,« siger hun desuden.

»Omkostningerne ved disse sygdomme blandt vores FDNY-ansatte fortsætter med at vokse og inkluderer ikke kun de 343, som er døde siden 9/11 men også de 11.000, som lider af relaterede sygdomme, inklusive 3.500 med kræft,« konstaterer Laura Kavanagh.

Robert Fulco mistede i lørdags livet. Han led af en sygdom, som han pådrog sig i forbindelse med redningsarbejdet ved World Trade Center.
Robert Fulco mistede i lørdags livet. Han led af en sygdom, som han pådrog sig i forbindelse med redningsarbejdet ved World Trade Center. Foto: FDNY
Vis mere

»Så mange af vores medlemmer stillede op for os på den skæbnesvangre dag, og så mange gik tabt,« siger hun.

»New Yorks brandvæsen vil aldrig glemme dem. Dette er vores arv. Dette er vores løfte,« siger Laura Kavanagh.