Foto: JUSTIN LANE

Skoler, universiteter og lufthavne i New York er lukket på grund af den bidende kolde storm, der fredag morgen fyger ind over det nordøstlige USA.

USA: New Yorkerne vågner fredag morgen op til en hvid og stormende storby, ligesom flere andre byer i det nordøstlige USA også er ramt af snestorm.

Samtlige skoler i New York er lukket, busser, metro og tog kører på nedsat kraft og med forsinkelser, mens lufthavnene Kennedy og La Guardia har stoppet al flytrafik. Newark-lufthavnen er åben, men mange flyafgange er forsinket eller helt aflyst, skriver The New York Times.

»Bliv indendøre, og gå ikke ud, hvis du ikke er nødsaget til det,« lyder opfordringen fra New Yorks nye borgmester, Bill de Blasio, som tiltrådte embedet for få dage siden, ifølge CNN.

I Newark er der klokken 7 amerikansk tid faldet over 20 centimeter sne, og selvom snefaldet begynder at klinge af, er det fortsat bidende koldt med temperaturer ned til minus 11 grader og vindstød på op til 56 kilometer i timen.

Guvernørerne i New York og New Jersey har erklæret delstaterne i undtagelsestilstand. Også byerne Toronto, Cincinnati, Boston, Chicago og Washington er berørt af stormen, der drager øst over Atlanterhavet og aftager helt ved lokal middagstid fredag, ifølge US Today.

Amerikanerne når dog knap at få varmen, før ny, kold luft er på vej ind over landet. Den vil udvikle sig til en ny storm søndag til mandag og blæse nulgrader helt ned til Nashville.

»Det er den koldeste luft, vi har set så langt sydpå i flere år,« siger CNNs meteorolog, Dave Hennen, ifølge TV-stationen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.