Lufthavnen i Kathmandu.
Lufthavnen i Kathmandu. Foto: PRAKASH MATHEMA

Nepalesisk politi har fundet vraget af det fly, der styrtede ned søndag kort efter afgang fra Pokhara-lufthavnen med 18 om bord heriblandt en dansk statsborger. Der er ingen overlevende, oplyser myndighederne.

NEPAL: Nepalesisk politi har mandag fundet vraget af det fly fra Nepal Airlines, der styrtede ned søndag. Der er ingen overlevende, oplyser myndighederne ifølge AFP.

Flyet havde 18 personer om bord heriblandt en dansk statsborger. Det styrtede ned i landets bjergrige vestlige del kort efter afgang fra Pokhara-lufthavnen.

Ifølge Udenrigsministeriets Borgerservice er det danske offers pårørende blevet underrettet.

Om bord på flyet var 15 passagerer, heriblandt et barn, og tre besætningsmedlemmer.

Det lettede fra lufthavnen i Pokhara klokken 13.30 lokal tid, og cirka et kvarter senere mistede flyvelederne kontakten med flyets pilot.

Det lille fly var på vej til byen Jumla i den vestlige del af Nepal, der ligger omkring 350 kilometer vest for hovedstaden Kathmandu.

Ifølge Times of India blev det nedstyrtede fly fundet i Khidim-junglen i Arghakhanchi-distriktet.

Eftersøgningen blev i første omgang besværliggjort af kraftig regn, som fik to redningshelikoptere til at vende om, oplyser nyhedsbureauet AFP.

Nepal har gennem de seneste mange år oplevet en række flystyrt, ofte som følge af uerfarne piloter og dårlig vedligeholdelse af flyene.

I december sortlistede EU alle Nepals flyselskaber på grund af dårlig sikkerhed og forbød dem at flyve til samtlige EU-lande.

For to år siden overlevede to danskere et flystyrt i Nepal modsat størstedelen af de i alt 22 passagerer i flyet, der var fra det lokale selskab Agni Air.

Det var dengang Agni Airs andet styrt på mindre end to år. I august 2010 styrtede et af selskabets fly på vej til Mount Everest i dårligt vejr uden for Kathmandu. 14 mennesker omkom.

I alt har 97 mennesker mistet livet i seks forskellige flystyrt i Nepal siden 2010.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.