Det amerikanske rumargentur, Nasa, har gjort nogle nye, opsigtsvækkende fund uden for vores solsystem, som snart vil blive præsenteret for offentligheden.

Det meddeler Nasa i en pressemeddelelse.

De nye oplysninger vil blive præsenteret på et pressemøde onsdag i Nasas hovedkvarter i Washington.

Rumargenturet er sparsomme med oplysningerne, men skriver dog, at det drejer sig om 'nye fund om planeter, der kredser om andre stjerner end solen'. Disse planeter er også kendt som 'exoplaneter'.

Denne form for planeter menes at være det største håb for at finde liv andre steder i universet end Jorden. Flere såkaldte exoplaneter er tidligere blevet opdaget i universet.

Så sent som i august sidste år opdagede forskere en exoplanet, der lignede Jorden på flere måder - den vejer nogenlunde det samme og har en temperatur, der gør det muligt at have flydende vand på overfladen.

Planeten befinder sig omkring 4,2 lysår væk fra Jorden. Det svarer til 40 billioner kilometer eller 40.000.000.000.000 kilometer.

Tilbage i maj 2016 kunne Nasas videnskabelige chef også offentliggøre, at mande havde fundet hele 1284 exoplaneter ved hjælp af Keplers rumteleskop. Nasa vurderede dengang at op mod 500 af de fundne planeter kunne være klippeplaneter som Jorden.

Nasa afslører sine nyeste fund onsdag klokken 19 dansk tid. Pressemødet bliver sendt live via Nasa's egen tv-station og via hjemmesiden. Derudover får alle interesseret mulighed for at stille spørgsmål ved at bruge hashtagget #askNASA på Twitter. Derudover vil Nasa lave en såkaldt 'AMA' på Reddit, hvor brugere får mulighed for at spørge om alt inden for exoplaneter.