Den sorte plamage i det ellers smukke grønblå vand er tydelig. 

Og selvom omkring 1.000 frivillige kæmper for at rydde op, er situationen kun blevet mere og mere alvorlig.

For den caribiske østat Trinidad og Tobago er ifølge BBC blevet ramt af en større miljøkatastrofe, hvor omstændighederne stadig er særdeles mystiske.

Synderen er således identificeret til at være skibet 'Gulfstream', der i onsdags kæntrede ud for den mindste ø, Tobago, men meget mere vides ikke.

Den tykke olie i vandet er tydeligt, når man kigger tæt på. Her ved Rockly Bay.
Den tykke olie i vandet er tydeligt, når man kigger tæt på. Her ved Rockly Bay. Foto: Clement Williams/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Skibets besætning foretog intet nødopkald og er i øvrigt også sporløst forsvundet. 'Gulfstream' er ikke registreret under noget flag, og et ligeledes ukendt, hvor det kom fra.

Nu ligger fartøjet bare med bunden i vejret, mens dykkere i flere dage har kæmpet for at finde lækagen og dermed få stoppet olieudslippet.

Imens er store mængde af den sort, tykke og klæge masse drevet ind mod kysten, hvor især Tobagos hovedby Scarborough er hårdt ramt – billedet øverst i artiklen er herfra.

Men en strækning på mindst 15 kilometer langs kysten skulle være berørt.

Her ses skibet 'Gulfstream' med bunden i vejret.
Her ses skibet 'Gulfstream' med bunden i vejret. Foto: Handout/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Miljøkatastrofen er sket lige inden et af de årlige højdepunkter i Trinidad og Tobago: Karnevalet.

I første omgang blev det traditionelle børnekarneval i Scarborough aflyst, da olien nåede kysten og strandene inde midt i byen.

Myndighederne har indtil videre markeret hændelsen på katastrofeniveau to, men har samtidig erkendt, at der ikke er langt til niveau tre, hvilket vil være ensbetydende med en national nødsituation.

Det vil i så fald kræve international hjælp.

»Alt tyder på, at det går i den retning,« som den politiske leder på Tobago, Farley Augustine, siger.