En video optaget på mobiltelefon viser en 15-årig pige have sex med flere drenge på et offentligt skoletoilet i Florida.

Hverken pigen eller pigens forældre har anmeldt episoden til politiet, men alligevel har myndighederne i Florida nu valgt at undersøge sagen, efter at videoen har spredt sig til de sociale medier Twitter og Snapchat samt flere nyhedsmedier. Mindst et medie har herefter kontaktet politiet efter at have modtaget videoen, fortæller politiets talsmand Tony Schall.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Ifølge en politirapport har den 15-årige pige bekræftet, at hun har haft sex med et antal 'villige mænd' den 17. maj på toilettet på South Fort Myers High, hvor der går ca. 2.000 elever. En lokal skolevagt har angiveligt set overvågningsvideo fra skolen, som viser 25 drenge, der går ind på toilettet.

Selvom 25 drenge er blevet set gå ind på toilettet, så er antallet af drenge, den 15-årige pige har haft sex med, 'et mindre antal end dem, der er set gå ind på toilettet', forklarer Amity Chandler, der er talsmand for Lee County School.

Forsvarsadvokat John Trevena har ifølge nyhedsbureauet AP fortalt, at det er næsten sikkert, at politiet undersøger, om vedkommende som optog videoen, eller de, som siden har delt den, kan retsforfølges efter lov om børneporno.

»Alene antallet af deltagere, angiveligt 25 drenge, antyder en 15-årig pige med et psykiske problemer. Det bør undersøges som en forbrydelse, hvor man har udnyttet en pige,« forklarer advokaten til AP.

Flere forældre i lokalområdet er rystet over sagen, og det har fået mange til at tvivle på, om skolen nu er sikker for deres børn.

Ifølge formanden for Det nationale netværk for voldtægt, misbrug og incest er spørgsmålet også, om en 15-årigs samtykke til sex overhovedet er gældende. I Florida er den seksuelle lavalder nemlig 18 år, mens en statslov dog giver 16- og 17-årige lov til at have sex med andre mellem 16 og 23 år.

Alderen på de 25 drenge, der er set gå ind på toilettet, er dog ukendt.

Skolen fortæller til AP, at man anerkender skolens ansvar i sagen, og at personale burde have holdt bedre øje. Derudover har skolen haft samtaler med eleverne om, hvad der er rigtig og forkert opførsel.