Nu er mysteriet om patientens identitet løst.
Nu er mysteriet om patientens identitet løst. Foto: MISSING PERSONS OF AMERICA

Han havde ingen id-kort på sig, da han blev fundet. Ingen familiemedlemmer meldte ham savnet. I 16 år har han ligget i koma, mens sygeplejere har taget sig af ham. Men nu er mysteriet om hans identitet endelig løst.

En junidag i 1999 kørte en varebil galt lidt udenfor den amerikanske strandby San Diego ved grænsen til Mexico. Ud af bilens forrude røg en ung mand. Mirakuløst overlevede han, skriver det lokale medie San Diega Union Tribune.

Men hans tilstand var ikke god. Hurtigt blev han fragtet til traumecenteret i San Diego og lagt i respirator.

Da sygeplejerne ledte hans ejendele igennem for at finde noget, der kunne identificere den unge mand, fandt de intet. Og i dagene efter var der heller ingen bekymrede familiemedllemer eller venner, der kontaktede sygehuset eller politiet.

Dagene blev til uger. Ugerne til måneder. Månederne til år.

AFRICA-OBAMA/

'Garage 66'

Efter det første år blev den unge mand overført til Sharp Coronado Hospital i San Diego. Endnu uden at være vågnet fra sit koma. Lægerne fandt hurtigt ud af, at han havde en alvorlig hjerneskade og er ude at stand til hverken at trække vejret eller spise selv.

På hospitalet fik han et tilfældigt kaldenavn, noget som ofte gives til uidentificerede patienter, der ikke er ved bevidsthed eller vågne. 'Garage 66' blev han kaldt. Efter det bilværksted, hvor hans varebil blev kørt hen til efter ulykken.

Siden har han været indlagt på hospitalets Villa Coronado Skilled Nursing Facility. 16 år er gået.

I flere år har lokale medier sammen med hospitalet og politiet forsøgt at finde svar på, hvem den mystiske patient er. Med billeder og videooptagelser af ham håbede de på, at nogen skulle genkende 'Garage 66'.

Men ingen meldte tilbage. Indtil nu.

Muligt 112-svigt: Region gransker nyt hjemløsedødsfald

Dna-analyse gav svaret

I 2014 gik en gruppe læger, immigrationsmyndigheder, politikere og politimyndigheder sammen for at løse mysteriet. Igen blev hans billeder vist i medierne.

Siden begyndte personer så småt at stå frem og sige, at de kendte den mystiske patient. Og i sidste uge lykkedes det gruppen at finde mandens familie.

En dna-analyse blev den sidste brik i puslespillet. 'Garage 66's dna blev matchet med en familie, som havde givet sig til kende til myndighederne. Det passede sammen.

By i Sibirien

Hverken hospitalet eller mandens nu identificerede familie ønsker at udtale sig om mandens navn eller andre detaljer i sagen, men hospitalet er glad for, at mysteriet nu endelig er løst.

Det fortæller talsmanden for hospitalet, Tom Hanscom, til San Diego Union Tribune.

»Plejerne kan nu henvende sig til ham ved navn (i stedet for 'Garage 66', red.) og vi fejrer alle den værdighed, en person får, når han får en identitet og en historie, lige så vel som den fred, det kan give en familie, der ikke har kendt til tilstanden eller skæbnen af en, de holder af,« siger han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.