Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Et pink lys lyste pludselig himlen op.

Tammy Szumowski fra byen Mildura i Australien troede, at verdens undergang var på vej, da nattehimlen pludselig lyste lyserødt onsdag i denne uge.

Szumowski prøvede at holde masken foran sine børn, så de ikke blev bange, men hun forstod absolut ingenting af, hvad der skete. Det forklarer hun til BBC.

»Jeg sagde til dem, at der ikke er noget at være bange for, men indeni tænkte jeg bare: 'Hvad fanden er det?'«

En anden beboer i Mildura, Nikea Champion, siger, at hun først troede, at gløden kom fra en måneformørkelse – men indså så, at lyset kom fra jorden.

»Alle mulige dommedagsscenarier gik gennem mit hoved. Det mindede mig om 'Stranger Things', og jeg tænkte 'Er det dig, Vecna?',« siger hun i BBC indslaget med henvisning til monsteret i Netflix-serien.

Det pink lys på himlen viste sig dog ikke at være fra hverken rumvæsner eller dommedag. Det viste sig at være fra en plantebelysning på en cannabisfarm tilhørende cannabisproducenten Cann Group.

Skydækket, der onsdag lå over det lokale område i Australien, fungerede så som en stor reflektionskærm og skabte en 'solnedgang på steroider', der kunne ses i næsten en time væk fra cannabisfarmen, skriver BBC.

Medicinsk cannabis har været lovligt i Australien siden 2016, men der er kun få plantager i landet, og deres placeringer er tophemmelige af sikkerhedsmæssige årsager.

Da Tammy Szumovski og Nikea Champion indså, hvad de var vidne til, fik de begge et godt grin, siger de.

Andre læser også