Udenrigsministeriet undersøger forlydender om en forsvundet dansk pige, som skulle være anholdt i en lejlighed i Kuwait sammen med en ung kuwaitisk mand.

Udenrigsministeriets Borgerservice undersøger nu, om der er hold i forlydender om en forsvundet dansk pige, der skulle være anholdt i Kuwait.

Den kuwaitiske avis Al-Qabas skriver, at politiet i Kuwait har stormet en lejlighed, hvor en dansk pige angiveligt havde gemt sig med en ung kuwaitisk mand.

Pigen er ifølge avisens oplysninger blevet anholdt, og politiet har tilsyneladende konstateret, at de to har haft et seksuelt forhold.

Avisen skriver, at de to unge stak af hjemmefra for to uger siden, og at moderen til den danske pige havde efterlyst datteren tre dage før parret blev overrasket i en lejlighed i Salmiya.

Den danske ambassade i Saudi-Arabien, som varetager danske anliggender i Kuwait, oplyser til Ritzau, at den ikke kender noget til anholdelsen, men at det vil blive undersøgt nærmere.

I Udenrigsministeriets Borgerservice kender man heller ikke umiddelbart noget til den danske pige. Men også her er man i fuld gang med at undersøge de nærmere omstændigheder.

- Der er ingen familie eller pårørende, der har kontaktet os. Men vores ambassade har kontaktet de kuwaitiske myndigheder, siger chefen for Borgerservice, Inge Durant.

- Det er dog ikke en given sag, at det er en dansker. Det er set før, at man har taget fejl, tilføjer hun.

Under afhøringen har den danske kvinde angiveligt indrømmet, at hun adskillige gange har haft sex med sin kuwaitiske kæreste. Hun bebrejder sin mor, at hun ikke selv må vælge, hvem hun vil gifte sig med, skriver Al-Qabas.

Politiet kom på sporet af parret ved, at den unge kuwaiter var forsvundet på samme tid som den danske pige. Det fremgår ikke, om også han er anholdt.

Normalt straffes seksuelle forhold uden for ægteskabet hårdt i landene på Den Arabiske Halvø.

/ritzau/
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.