Foto: Anton Balazh

Adskillige skibsforlis og flystyrt har gennem årene fundet sted i trekantsområdet mellem Bermuda, Florida og Puerto Rico. Nu har forskere en ny teori om, hvorfor netop dette område er så farligt.

De mange ulykker i Bermuda-trekanten har sat gang i mange konspirationsteorier om det trekantede område. Hidtil har det være umuligt at forklare de mange katastrofer, men forskernes nyeste opdagelser tyder på, at en opklaring af mysteriet nu er tættere på end nogensinde.

Forskerne har nemlig fundet en række dybe kratere - godt nok ikke ved Bermuda-trekanten, med ved Norges kyst. Alligevel mener de, at der er en sammenhæng mellem kraterne og de mange uheld. Det skriver Metro.

US-WEATHER-HURRICANE-JOAQUIN

De 45 meter dybe kratere ved Norges kyst menes at skyldes methanophobning under havbunden. Når boblerne sprænger, sætter det voldsomme reaktioner i gang.

Eksperter vil nu undersøge, om tilstandene ved den norske kyst også er gældende for Bermuda-trekanten, og om methanophobning – og sprængning af disse bobler – kan være forklaringen på de mange skibskatastrofer i området.

Resultatet af forskningen forventes at blive afsløret i løbet af en måneds tid.

Nogle af de mest populære Bermuda-teorier har tidligere gået på, at jordens magnetfelt er usædvanligt i området, og at kompasser og andet elektronisk udstyr derfor bliver sat ud af funktion.

Denne teori er dog blevet stemplet som ikke særlig sandsynlig, da undersøgelser viser, at magnetfeltet i Bermuda-trekanten ikke adskiller sig synderligt fra magnetfeltet andre steder i verden.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.