28.785.

Så mange mennesker er siden begyndelsen af året blevet ramt af virusinfektionen denguefeber i Thailand. Af dem har 43 mistet livet.

De mange smittede har nu fået sundhedsmydinghederne i det asiatiske land, der er en yndet feriedestination for mange danskere, til at erklære, at en epidemi af denguefeber er brudt ud.

Antallet er registrerede tilfælde af denguefeber er nemlig dobbelt så højt som det gennemsnitlige niveau for de seneste fem år.

Det fortæller lægen Preecha Prempree, der er vicedirektør for den thailandske sundhedsstyrelse, til Bangkok Post.

Han forklarer samtidig, at udbruddet formentlig skyldes, at myndighederne ikke har formået at holde fremvæksten af myggelarver nede.

Fredag lavede sundhedsmyndighederne derfor en aftale med syv stats-myndigheder om at forsøge at bremse fremvæksten af myggene - særligt i områder omkring templer, skoler og hospitaler.

Situationen er ifølge Preecha Prempree også den samme i flere af de lande, der grænser op til Thailand, da landene har det samme klima og de samme forhold.

De mest berørte områder er provinsen Trat nær grænsen til Cambodja og provinsen Samut Sakhon sydøst for Bangkok.

Denguefeber er en infektionssygdom, som skyldes smitte med denguevirus. Man får smitten gennem myggestik.

Denguefeber giver ifølge Statens Serum Institut typisk høj feber, udslæt, hovedpine og muskelsmerter som ved en alvorlig influenza. Mange infektioner er dog uden symptomer eller giver kun mild feber.

I sjældne tilfælde kan denguefeber medføre, at blodet ikke kan koagulere, og man får såkaldt hæmorrhagisk denguefeber. Det er en alvorlig og potentielt dødelig tilstand med høj feber og blødningstendens.

Denguefeber findes ikke i Danmark, men på verdensplan er det den hyppigste myggeoverførte virussygdom blandt mennesker. Det anslås, at mere end 20.000 årligt dør på grund af infektionen.