FRANKRIG: Helten fra gidseldramaet i det jødiske supermarked i Paris, 24-årige Lassana Bathily, får nu tildelt fransk statsborgerskab, efter han reddede 15 mennesker i sikkerhed fra terroristen Amedy Coulibaly, der skød og dræbte fire mennesker ved angrebet mod supermarkedet i Paris.

Det skriver blandt andre avisen The Express Tribune.

Muslimske Lassana Bathily, der er født i Mali, reagerede prompte, da kuglerne begyndte at flyve i supermarkedet. Han førte de rædselsslagne mennesker ind i et kølerum, slukkede for kulden og skjulte i alt 15 personer fra terroristen. Senere flygtede Bathily via en vareelevator og en brandtrappe for at give politiet informationer, skriver flere internationale medier.

»Da folk kom løbende imod mig, åbnede jeg døren til kølerummet. Jeg slukkede lyset, og da jeg havde slukket for kulden, skjulte jeg folk og bad dem om at forholde sig helt roligt,« sagde Lassana Bathily ifølge The Guardian til fransk TV efter gidseldramaet.

Bathily, der har boet i Frankrig siden 2006, får nu et fransk statsborgerskab for sit heltemod. I en erklæring oplyser Frankrigs indenrigsminister Bernard Cazeneuve, at statsborgerskabet »overrækkes« ved en ceremoni tirsdag i næste uge. Derudover vil Bathily også blive tildelt Frankrigs fornemmeste orden, Legion d’honneur.

Næsten 300.000 franskmænd har underskrevet en begæring om at tildele helten sit statsborgerskab, som han søgte om at få tildelt i juli forrige år. Flere franske medier har tidligere beskrevet, at Lassana Bathily kom til Frankrig illegalt, men det ser den franske regering nu gennem fingre med.

Politiet troede oprindeligt, Lassana Bathily var i ledtog med Amedy Coulibaly, da han mødte politiet ude foran supermarkedet. Derfor blev han anholdt og udspurgt i halvanden time, inden han blev løsladt og kunne hjælpe politiet med at få overblik over butikken og terrorangrebets hændelsesforløb.