Lederen af Det Muslimske Broderskab holdt den første tale i Libyen, efter at bevægelsen er blevet lovlig.

Den fundamentalistiske bevægelse Det Muslimske Broderskab har afholdt sin første offentlige konference på libysk jord efter at have været bandlyst i årtier.

Trods bevægelsens ekstreme rødder slog Broderskabet en moderat tone an.

- At genopbygge Libyen er ikke en opgave for en gruppe eller et parti, men for alle parter alt efter evne, siger lederen for Det Muslimske Broderskab i Libyen, Suleiman Abdelkader.

Mange eksperter og observatører har advaret om, at Libyen kan stå over for en magtkamp mellem religiøse og verdslige kræfter, efter at den libyske diktator Muammar Gaddafi blev fjernet fra magten tidligere på året.

Abdelkader holdt sin tale for godt 700 mennesker i byen Benghazi, hvor oprøret mod Gaddafi for alvor startede.

Han roste i sin tale libyerne for at have væltet Gaddafi med en folkelig opstand og opfordrede samtidig landets mange fraktioner til at forene sig.

Lederen af Broderskabet ville ikke umiddelbart fortælle offentligheden, hvorvidt bevægelsen har ambitioner om at være del af den overgangsregering, som skal forberede parlamentsvalget i juni 2012.

- Måske vil nogle slutte sig til baseret på deres kvalifikationer og evner. Men i denne omgang vil vi ikke deltage som parti, siger han.

/ritzau/Reuters