Elon Musk sagsøger ngo, der har påstået, at reklamer på X vises side om side med hitlersympatisørers opslag.

X Corp, som ejer det sociale medie X, har sagsøgt den amerikanske medie-ngo Media Matters, som har bragt en række kritiske artikler om X og X Corps ejer, Elon Musk.

Det viser retsdokumenter ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet sagsøger Musk ngo'en for bagvaskelse. Det står umiddelbart ikke klart i søgsmålet, hvad bagvaskelsen helt konkret skulle dreje sig om, men de to parter har været i konflikt i længere tid.

Media Matters har bragt flere artikler om Musks ejerskab af X, der tidligere var kendt som Twitter.

I en artikel fra torsdag i sidste uge lød det, at Musk "blåstempler antisemitiske konspirationsteorier", og at "X har lagt reklamer for Apple, Bravo, IBM, Oracle og Xfinity ud ved siden af pronazistisk indhold".

Siden har både Apple og IBM - to af verdens største techselskaber - midlertidigt stoppet med at reklamere på X.

I søgsmålet mod Media Matters lyder det ifølge Reuters, at ngo'en har "manipuleret" med det sociale medie for at få det til at fremstå, som om X i udbredt grad viser reklamer ved siden af indhold, der promoverer antisemitiske holdninger.

Samme dag, som det er kommet frem, at X Corp har sagsøgt Media Matters, offentliggjorde den amerikanske præsident, Joe Biden, at han har oprettet en profil på det konkurrerende medie Threads.

Threads blev lanceret tidligere på året af selskabet Meta, som ejer og driver de sociale medier Facebook og Instagram.

- Folkens, det er præsident Biden her, indleder præsidenten sit første opslag på det sociale medie.

- I dag hører I fra mig på en ny platform, men budskabet er det samme: Lige nu står vi over for et historisk vendepunkt, hvor beslutningerne, som vi træffer, vil forme de næste årtier.

- Men jeg ser ikke for mig en mørk, dyster og polariseret fremtid i USA. Jeg ser for mig et USA, som er lige ved at komme i gang.

/ritzau/