En af verdens største udklædningsbutikker har vakt harme med et kontroversielt kostume til børn. På butikkens hjemmeside havde kunder indtil for nylig mulighed for at bestille et såkaldt Anne Frank-kostume til piger, hvilket hurtigt skabte en storm af kritik på de sociale medier.

'Chokeret', 'mundlam' og 'forfærdet' skriver flere som reaktion til et kontroversielt udklædningskostume til børn. Den amerikanske hjemmeside Halloweencostumes.eu, der er blandt verdens største, har indtil for nylig solgt udklædning, der skal forestille et af de mest velkendte jødiske ofre under massedrabet Holocaust. Anne Frank.

Den 15-årige pige døde i 1945 i Bergen-Belsen koncentrationslejren i Tyskland og er i dag kendt for sin dagbog, Anne Franks Dagbog, hvor hun dokumenterede sit liv under 2. verdenskrig.

Udklædningen, der skal forestille Anne Frank, har med sin tragiske historie derfor faldet mange for brystet og er blevet stemplet som 'usmagelig' af mange.

Søndag valgte selskabet bag at trække den omdiskuterede udklædning tilbage.

Det skriver flere internationale medier herunder USA Today.

I produktbeskrivelsen stod der blandt andet: 'Nu kan dit barn lege i rollen som helten fra 2. verdenskrig med denne krigsudklædning til piger' og 'Desværre chokerede 2. verdenskrig hele verden på en måde, som ingen kunne have forudset'... 'Det skabte også nogle uventede helte, hvor selv en ung pige som Anne Frank med sin dagbog og sit håb kunne blive en inspiration for os alle.'

Efter den verserende shitstorm tog fart har presserådgiver for selskabet bag Anne Frank-udklædning, Ross Walker Smith, ifølge USA Today, udstedt et skriftligt svar på kritkken på Twitter.

'Vi sælger ikke kun udklædning til Halloween, men til mange forskellige formål uden for Halloween-sæsonen, som for eksempel skoleprojekter og teaterforestillinger. Vi har videreformidlet tilbagemeldingerne på udklædningen, og det er blevet fjernet fra vores hjemmeside.'