Er du i Paris eller kender du nogen, der er, så vil BT meget gerne i kontakt med dig via 1929@bt.dk

Indenrigsministerium betegner hændelse i Paris som alvorlig. Mand forsøgte at trænge ind på Louvre med en machete.

En fransk soldat åbnede tidligere fredag ild han blev angrebet af en mand med en machete i det centrale Paris. Angriberen forsøgte at komme ind på museet Louvre med to rygsække, mens han angiveligt råbte Allahu Akbar (Gud er stor), oplyser en talsmand fra politiet.

På et pressemøde oplyser chefen for politiet i Paris, Michel Cadot, at manden tilsyneladende ville udføre et terrorangreb.

»Vi har at gøre med et angreb fra en person, der var aggressiv og udgjorde en direkte trussel. Hans kommentarer ( Allahu Akbar, red.) får os til at tro, at han ville udføre en terrorhandling,« siger han ifølge Sky News.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN
Vis mere

På Twitter har det franske indenrigsministerium betregnet hændelsen som alvorlig.

'Sikkerheden er truet,' fremgår det.

Angriberen blev skudt og såret under forsøget på at trænge ind på det berømte museum. Manden er nu tilbageholdt af politiet, og man har ifølge flere medier ikke fundet sprængstof i mandens rygsække.

Foreløbig har man ikke kendskab til mandens navn eller nationalitet, men ifølge flere franske medier skulle han været hårdt såret.

En anden person skulle ligeledes være blevet anholdt af politiet på grund af »mistænkelig adfærd«, og anklagemyndigheden er i øjeblikket ved at undersøge, om personen har en relation til angrebet.

Soldaten, der blev angrebet, skulle ifølge flere medier være lettere såret.

Fransk politi antager dog, at angriberen var alene.

Et øjenvidne beretter over for nyhedsbureauet Reuters, at politiet har har afspærret og evakueret området ved Louvre. En talskvinde for Louvre siger til nyhedsbureauet Reuters, at museet "for øjeblikket er lukket". Men hun vil ikke bekræfte, at folk er evakueret fra bygningen.

Soldaten, der åbnede ild, var klokken 10 på patrulje ved indkøbscentret Carrousel ved siden af Louvre, da manden dukkede op med en kniv i hånden, rapporterer RTL.

Gæsterne, der befandt sig på museet, da manden forsøgte at trænge ind, har klokken 12.45 fået lov til at forlade Louvre.

Frankrig er de seneste to år blevet ramt af flere terroraktioner, og mere end 230 personer er blevet dræbt i de blodige angreb.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN
Vis mere

Foto: CHRISTIAN HARTMANN
Vis mere

Opdateres....