Sådan så billedet af den svenske storfamilie ud en gang.
Sådan så billedet af den svenske storfamilie ud en gang. Foto: Scanpix

Den svenske guru-forfatter Anna Wahlgren tager til beskidt genmæle mod datteren.

- Jeg har grædt floder, siden jeg fik dette hadefulde spyd i hjertet, i morhjertet, det mest ømtålelige. Men nu fortæller jeg alt!

Sådan skriver den svenske guru-forfatter Anna Wahlgren - kvinden bag opdragelses-biblen 'De kære børn' - på sin hjemmeside om sin nye bog 'Sandhed eller konsekvens'.

Det 'hadefulde spyd' hun refererer til, blev plantet af datteren Felicia Feldt, som i foråret udgav 'Felicia forsvandt - opgør med verdens bedste mor'. Hendes udlægning af at vokse op i den storfamilie, som hele Sverige og det meste af den øvrige verden idoliserede og forsøgte at kopiere.

Den bog pillede fuldstændig glorien af moderen og hendes opdragelsesmetoder og fortalte om svigt, mishandling og seksuelle overgreb. Påstande som Anna Wahlgren den gang ikke ønskede at kommentere.

- Felicia Kreuger (datterens nuværende efternavn, red.) er 44 år gammel. Mange midaldrende mennesker har behov for at bearbejde deres oplevelse af barndommen, men gør det som regel ikke offentligt.

- Med sin bog, der kommer som en overraskelse for mig, forsøger Felicia at tage hæder og ære fra mig. Jeg svarer ikke tilbage med at tage hæder og ære fra hende. Derudover har jeg ingen kommentarer, som Anna Wahlgren den gang skrev i en mail til BT.

Men siden har hun altså ombestemt sig og valgt at svare igen med bogen 'Sandhed eller konsekvens', som ifølge de svenske anmeldere er fuldstændig under bæltestedet.

- Det her er det mest beskidte, ækle og tarvelige, jeg nogensinde har haft i min hånd, skriver Aftonbladets kulturredaktør om Anna Wahlgrens bog, der måske bliver det sidste, omverdenen kommer til at høre fra hende.

I hvert fald skriver den nu 70-årige Anna Wahlgren på sin hjemmeside:

- Der bliver ikke flere offentlige fremtrædener for mit vedkommende. Man kan helt enkelt betragte mig som død og begravet, som jeg blev i min datters bog, skriver Anna Wahlgren.

Om mudderkastningen i familien stopper her, må vise sig. Wahlgrens datter har i hvert fald ikke planer om at gå til modangreb.

- Jeg har valgt ikke at kommentere på min mors bog, siger Felicia Feldt til bt.dk.
 
 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.