Tidlige ægteskaber og børn er ikke ualmindelige i Thailand. Her giver en 14-årig mor sit en uge gamle baby bryst på en hospital i Chiang Mai.
Tidlige ægteskaber og børn er ikke ualmindelige i Thailand. Her giver en 14-årig mor sit en uge gamle baby bryst på en hospital i Chiang Mai. Foto: SUKREE SUKPLANG

En Thailandsk mor solgte i denne uge sin 13-årige datter til en 34-årig mand for 2000 bath. Det svarer til godt 400 danske kroner. Årsag? Manden havde tvunget den unge pige til samleje. Og så skal man jo giftes på de kanter - en landsby i provinsen Lop Buri, omkring 200 km nord for Bangkok

Historien kommer fra den thailandske kvinderettighedsorganisation Pavena, og den gengives i det ansete, engelsksprogede dagblad, Bangkok Post, fredag.

Ifølge ansatte i Pavena har den 13-årige pige fortalt, at manden i tirsdag kom på besøg i hendes hjem for at nyde en drink med forældrene. Senere var han kommet ind i pigens værelse og havde omfavnet hende, mens hun sov. Han flygtede, da pigen skreg om hjælp.

Den følgende dag var manden igen kommet ind i hendes værelse og havde tvunget pigen til sex. Da hun fortalte det til sine forældre, bad de manden om at komme til hjemmet, hvor moderen tilbød sin datter som brud for 2000 bath.

Organisationens forkvinde, Pavena Hongsakul, og politifolk reagerede prompte på henvendelser fra bekymrede naboer og både den kommende gom, hans forældre og pigens forældre blev taget med på politistationen til afhøring.

Manden og hans familie insisterede på, at de ikke havde gjort noget forkert. De fortalte, at der var andre mænd i landsbyen, som havde giftet sig med piger på både 12 og 13 år.

Ifølge Pavena Hongsakul var det dog ligegyldigt, at begge forældrepar havde givet deres samtykke til ægteskabet. Det ville stadig være i strid med thailandsk lov, som beskytter børn under 15 år. Myndighederne har ret til at gribe ind, og i det aktuelle tilfælde får den unge pige psykologhjælp.

FAKTA:

Unge brude og mødre er ikke noget særsyn i Thailand. Ifølge UNICEF er Thailand det land i Asien, der har det relativt største antal teenage-gaviditeter. Den thailandske regering siger, at landet er nr. to i verden i dén statistik.

Over 120.000 børn bliver hvert år født af mødre, der er mellem 15 og 19 år (2010 tal). Et tilsvarende antal graviditeter ender i - oftest illegale - aborter. Syv procent af alle thailandske kvinder i alderen 15-19 har allerede mindst et barn.

Ifølge det thailandske sundhedsministerium bliver 10.000 studerende piger under 15 år gravide hvert år.

Kilder: Thai Health Promotion Foundation og YWAM Thailand.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.