For få dage siden forlystede 18-årige Chelsea Ives sig med at smadre politibiler og plyndre butikker i London. Nu sidder hun bag lås og slå og har en kæmpebøde hængende over hovedet. Og det kan hun takke sin mor for.

Forældrene sad foran fjernsynet i deres hjem i London og så på tv-billeder af de voldsomme optøjer, der gennem flere dage har hærget den engelske hovedstad, da de pludselig fik øje på et alt for velkendt ansigt blandt de unge, der var i færd med at smadre en politibil: Deres datter!

Moderen var konsekvent. Hun greb telefonen, ringede til ordensmagten og angav datteren, der herefter blev afhentet af politiet og smidt i fængsel for sin medvirken i urolighederne.

- Jeg fortryder intet. Jeg elsker min datter, men jeg har opdraget hende til at kende forskel på rigtigt og forkert, siger moderen Adrienne til The Sun.

Chelsea Ives er blandt andet sigtet for at have ledt an i plyndringen af en telefon-butik i Enfield, hvor hun angiveligt kylede en sten gennem butiksruden og jublende udbrød: 'Dette er den bedste dag nogensinde!'

Adrienne er rystet over datterens ugerning.

- Jeg fik kvalme, da jeg så hende i fjernsynet. At sige, vi var chokerede, ville være en underdrivelse. Ikke alene var det en, vi kendte... Det var vores egen datter.

- Hun er topstudent, en dygtig sportsudøver og en fantastisk sangerinde - et smukt, kreativt og talentfuldt barn, siger Adrienne om datteren, der lige nu ikke kan bruge sine talenter til meget andet end at fundere over, hvordan hun skal overbevise en dommer om sin uskyld - trods moderens udsagn nægter hun sig nemlig skyldig i forbrydelserne.

Men forældrenes drastiske beslutning om at angive deres datter er ikke den eneste grund til, at historien i dag har ryddet forsider på de fleste engelske aviser.

Chelsea Ives er nemlig ikke nogen hvilken som helst ung pige i London. Hun skulle have været et forbillede for byens unge.

Hun var - i kraft af sine egenskaber som topatlet, flittig studerende og talentfuld sangerinde - håndplukket til at repræsentere byen på fornemste vis i forbindelse med afholdelsen af de Olympiske Lege i London i 2012.

I den forbindelse har Chelsea allerede mødt feterede sportsstjerner, betydningsfulde forretningsfolk og sågar byens borgmester, Boris Johnson, der går forrest i fordømmelsen af de unges hærværk. 

Det er derfor højst utænkeligt, at Chelsea Ives kommer til at beholde sin titel som OL-ambassadør for London.

Optøjerne i England har indtil videre kostet fem mennesker livet og resulteret i mere end 1000 anholdelser i London alene. Det anslås, at der er sket skader for mere end en halv milliard kroner.