Mere end 40 år er gået, siden en mor og hendes lille treårige søn forsvandt sporløst og blot efterlod sig en udbrændt bil.

Selvom flere spor er blevet kolde i den mystiske drabssag, jagter politiet fortsat gennembruddet – og man mener nu, man kan være på vej til at løse gåden.

Det var om aftenen den 12. november 1976, at den skotske kvinde Renee MacRae og hendes treårige søn, Andrew, forsvandt.

De blev sidst set køre ud af byen Inverness i en BMW.

Forinden havde 36-årige Renee afleveret sin ældste søn hos eksmanden, før hun satte kurs mod byen Perth, hvor hendes elsker boede.

Hun dukkede dog aldrig op hos ham, har han forklaret politiet. Det skriver BBC.

Senere samme aften blev BMW'en fundet udbrændt langs motorvejen knap 20 kilometer fra hjembyen. Der var ingen spor efter hverken Renee eller hendes lille søn, men i bagagerummet fandt man blod.

Lige siden har politiet forsøgt at løse drabsgåden – og nu ser det ud til, at et gennembrud kan være på vej i sagen, der er blevet en af Storbritanniens længstvarende.

Det er i hvert fald politiets håb.

I maj besluttede det skotske politi at dræne et oversvømmet stenbrud, Leanach Quarry, i nærheden af Inverness for at søge efter spor. Nu – nogle uger senere – er omkring 13 millioner liter vand blevet pumpet væk, og politiet fortæller blandt andet til The Scottish Sun, at man føler sig sikker på, at man kan finde vigtige beviser i sagen netop det sted.

»Hele efterforskningsholdet forbliver ekstremt sikre på, at afgørende beviser, som vi mener blev skjult i Leanach, vil blive fundet i de kommende uger,« siger politiinspektør Brian Geddes fra Police Scotland ifølge The Scottish Sun og tilføjer:

»Jeg vil gerne forsikre familien og vennerne til Renee og Andrew, at vi ikke forlader dette sted, før hver en centimeter er blevet gennemsøgt.«

Familien til den forsvundne mor og søn har tidligere fortalt, at man stadig håber på at kunne få et svar på, hvad der skete med dem. I en udtalelse fra sidste år fortalte Renees søster, Morag Govans, at der ikke går en dag, uden de begge er i hendes tanker.

»Andrew var bare tre år, en drillesyg lille dreng, der elskede at have det sjovt. Det er umuligt at tænke på, at hans liv på så grusom vis skulle slutte i så ung en alder,« forklarede hun blandt andet.

Videre beskriver hun sin søster som en kærlig mor, der elskede begge sine sønner meget højt.

»Selvom tiden er gået, så tror jeg, at der er folk derude, der ved, hvad der skete med Renee og Andrew, og jeg vil aldrig opgive håbet om at få retfærdighed for det, der skete med dem,« lød det fra søsteren.