Svensk politi har anholdt en mand, som siden femte januar  har været efterlyst for et groft overfald på en kvinde med to små børn i tunnelbanen i Stockholm. I forsøget på at finde den efterlyste udsendte svensk politi torsdag en overvågningsvideo af overfaldet. Det satte skub i tingene.

Den efterlyste blev så begejstret over sin pludselige berømmelse, at han blærede sig overfor sine kammerater.
”Det er mig,” skulle han ifølge en kilde, som den svenske avis Aftonbladet har talt med havde sagt, da han viste videoen til sine venner. Ifølge kilden er den efterlyste en 21-årig tunesisk mand, der er særdeles godt kendt af svensk politi.

Groft overfald
Den femte januar var manden på vej op af trappen fra tunnelbanen i Gamla Stan, da han stoppede op for at stjæle fra en ældre kvindes taske. En mor med to små børn, der var på vej ned i tunnelbanen, opdagede tyveriet og forsøgte at stoppe manden. Det fik ham til at sparke og slå hende, før han stak af. Kvinden løb efterfølgende med sine børn ned ad trappen, men blev indhentet af manden, der spyttede hende i ansigtet, før han selv forsvandt i tunnelbanen.

Hele overfaldet blev fanget af overvågningskameraer på stationen. I forsøget på at finde gerningsmanden offentliggjorde politiet torsdag videoen. Fredag kunne de så anholde den mand, de mistænker for at stå bag det voldsomme overgreb. For det var ikke kun manden, der genkendte sig selv. Det samme gjorde personalet på det asylcenter, hvor han bor, mens han venter på at blive udvist til Norge.

Den tunesiske mand har angiveligt været i både Danmark, Grækenland og Tyskland og Norge inden han i 2013 søgte asyl i Sverige. De svenske myndigheder ville have ham udvist til Norge, hvor han  sidst havde opholdt sig, derfor har han siden boet på et asylcenter i den svenske by Märsta nord for Stockholm. Det skriver Aftonbladet.

Personalet på asylcenteret tilkaldte politiet, der fredag anholdt og sigtede ham for forsøg på grov vold og mishandling.

 

SMS

Hitter på Facebook