En ny trend har spredt sig blandt børn og unge i England. Denne gang er det ikke 'Tamagotchi' eller 'Pokémon', men derimod en farlig udfordring.

Der er tale om 'deodorant udfordringen', som går ud på at sprøjte deodorant på sin arm, indtil den bliver helt hvidt. Nu advarer moderen Sara Pears Stanley om trenden. Hendes datter har nemlig fået skader på armen, det skriver The Sun.

»Mine venner begyndte at gøre det. Du sprøjter det, indtil det bliver hvidt, og det ser virkelig sejt ud, så jeg prøvede det,« fortæller datteren Kaitlyn til tv-programmet 'This Morning'

Moderen har delt billeder af Kaitlyns arm på Facebook, hvor hun også advarer andre forældre om, at de skal se efter deres børn.

Selve udfordringen går ligeledes ud på at se, hvem der kan holde smerten fra deodoranten ud længst.

Sara Pears Stanley er ikke den eneste, hvis barn har fået skader, også Jodi Cusack har lagt et billede op af sit barns arm på Twitter. Det skulle angivelivt være skader efter deodorant-udfordringen.

En læge i tv-programmet forklarede, at det faktisk ikke var forbrænding, som moderen troede, men en forfrysning, fordi deodoranten køler huden ned så hurtigt. Men skaderne kan potentielt blive til infektioner og efterlade et ar, sagde lægen Ranj Singh.

»Hvis du har lavet skader på pigmentet, så bliver du nødt til at beskytte det, fordi det kan forhøje din risiko for hudkræft senere,« fortalte tv-lægen yderligere.