Den i dag 44-årige Monica Lewinsky har altid fastholdt, at forholdet til Præsident Bill Clinton var gensidigt. Men nu er hun ikke længere helt sikker.

»Der var tale om en skæv magtfordeling. Han var præsident - verdens mest magtfulde mand. Jeg var en 22-årig praktikant ude i mit livs første rigtige job. For bare fire år siden var jeg sikker på, at jeg selv valgte at gøre, som jeg gjorde. Men nu er jeg i tvivl.«

Sådan skriver Monica Lewinsky i en ny, lang kronik i bladet Vanity Fair, som hun i dag er fast tilknyttet.

Og årsagen til det nye klarsyn, er ifølge Monica Lewsinky selv hele #MeToo-bevægelsen.

Siden slutningen af 2017 er en stribe magtfulde og kendte mænd (bl.a. filmproducer Harvey Weinstein og skuespiller Kevin Spacey) blevet afsløret som hhv. voldtægtsmand og sex-misbruger. Og i den forbindelse er Monica Lewinskys navn igen kommet frem i mediernes søgelys.

Monica Lewinsky. Billedet her er fra juli 1998.  
Monica Lewinsky. Billedet her er fra juli 1998.   Foto: REUTERS/Tim Aubry/Files (arkiv).
Vis mere

Da det i 1998 blev afsløret, at daværende præsident Bill Clinton havde haft et seksuelt forhold til sin unge praktikant i Det Hvide Hus, var skandalen enestående.

Og efterfølgende blev Monica Lewinsky, der var blevet forført af præsidentens charme, kørt igennem både mediernes og advokaternes hakkemaskine.

Familien og omgangskredsen blev truet og traumatiseret og i årene, der fulgte var det så godt som umuligt for Lewinsky at få et job og leve en normal tilværelse.

I 2003 blev den forhenværende Hvide Hus-praktikant sågar diagnostiseret med Post Traumatisk Stress Syndrom. Og i sin nye kronik beskriver Lewinsky den ensomhed, der altid har været ved at ødelægge hende.

Indtil nu.

I forbindelse med #MeToo-kampagnen modtog Monica Lewinsky nemlig én email, der efter hendes eget udsagn ændrede alt.

'Jeg er ked af, at du var så alene.' stod der blot.

Og ifølge Lewinsky løftede dette en mægtig vægt fra hendes skuldre.

»Ud af alle de forfærdelige ting, der fulgte efter skandalen, var ensomheden den værste. Jeg følte mig som en frisvømmer i ensomhedens hav. Men nu ved jeg, at jeg aldrig var alene - heller ikke dengang.«

Som følge  af #MeToo-kampagnen ved vi nu, at sex-overgreb også kan være af en mindre synlig karakter.

Og derfor skriver Monica Lewinsky bl.a.:

»Det er meget kompliceret. Men nu ved jeg med sikkerhed, at tingene ville have været anderledes, hvis det skete i dag. Nu ved jeg nemlig, at der er tale om en stor, stum sammensværgelse, der tvang kvinder som mig selv til tavshed. Og derfor skylder jeg alle de modige kvinder i #MeToo-bevægelsen en stok tak. De har givet mig nyt klarsyn og de har kureret min ensomhed.«

Tyve år efter sex-skandalen i Det Hvide Hus, ser Monica Lewinsky anderledes på sit forhold til Bill Clinton.
Tyve år efter sex-skandalen i Det Hvide Hus, ser Monica Lewinsky anderledes på sit forhold til Bill Clinton. Foto: HPA
Vis mere