Det var en pavestolt Bendik Rosnæs Ellingsen, der torsdag den 21. juli mødte sit politiske idol.

På billedet ses den rødhårede knægt på 18 år sammen med den norske udenrigsminister, Jonas Gahr Støre, der lægger armen om den talentfulde politikerspire.

Venner fortæller, at Bendik er så stolt over mødet, at han med det samme uploader det til sin Facebook-profil, så vennerne kan se ham i det fine selskab.

Det blev det sidste billede, som er taget af Bendik. Dagen efter går han en frygtelig skæbne i møde, da han bliver skudt ned af Anders Breivik under mareridtet på Utøya.

Billedet taler for sig selv. Der ser man en ung mand, der stråler af lykke, mens det ildrøde hår glinser i solens stråler.

- Det var et vældig, vældig stolt øjeblik for ham. Jonas Gahr Støre var en af de politikere i Norge, som Bendik så mest op til, siger ordføreren i Bendiks hjemkommune, Rygge, Inger-Lise Skartlien, til VG.

Ordføreren fortæller om en livsglad ung mand, der havde sine meningers mod og havde miljøpolitikken som en af sine største mærkesager.

Han fik i fjor en drøm opfyldt, da han i en alder af bare 17 år fik sommerjob i det norske justitsministerium og kom helt tæt på landets magtelite. 

Men Anders Breivik satte en brutal stopper for den lovende politiske karriere.
 
Den norske justitsminister Knut Storberget og departementsråd Morten Ruud har nu udsendt en pressemeddelelse, hvor de omtaler Bendik som en ualmindelig lærenem dreng, der aldrig veg tilbage for en god politisk diskussion.

- Han var så stolt over at få lov til at arbejde i Justitsministeriet, og vi var stolte over at have ham ham ansat. Nu er han meningsløst revet bort. Vi vil mindes Bendik med glæde og taknemmelighed. Vores varmeste tanker går til Bendiks familie og venner. han vil blive dybt savnet, skriver Storberget og Ruud i deres pressemeddelelse.

I Bendik Rosnæs Ellingsens hjemby Rygge var der torsdag aften åben i kirken fra klokken 18 for dem, der ønskede at mindes den 18-årige.

Politiet frigav torsdag aften navnene på 24 personer, der er omkommet under bomben i Oslo og på Utøya.

Det samlede dødstal er sat til 76, og lige nu mangler 35 ofre fortsat at blive navngivet af politiet.