Selv om det var forudset, er det langt fra normalen, at præsidentkandidaterne taber deres hjemstater. Det har Romney netop har gjort.
Selv om det var forudset, er det langt fra normalen, at præsidentkandidaterne taber deres hjemstater. Det har Romney netop har gjort. Foto: JUSTIN SULLIVAN

Vælgerne i Massachusetts ønsker ikke deres tidligere guvernør som præsident. CNN har udråbt Barack Obama til vinder i delstaten, mens stemmerne ved tirsdagens præsidentvalg er ved at blive talt op. Dermed taber Romney sin hjemstat.

Nederlaget for Romney har dog været forventet, fordi staten er en af de mest traditionelle venstreorienterede stater, som giver sejren til demokraterne.

Staten er bare én række af flere, som mediet har erklæret som Obama-sikre sejre, efter at valgstederne er lukket.

Det samme gælder for Connecticut, Delaware, Illinois, Maryland, Maine, Rhode Island, Vermont og hovedstaden Washington D.C.

På den anden side står Romney som sikker vinder i delstaterne Oklahoma, South Carolina, Indiana, West Virginia, Georgia og Kentucky.

Ifølge exit polls foretrækker Ohios vælgere præsidenten frem for hans udfordrer. Her står Obama til at få 51 procent mod Romneys 48 procent.

I andre svingstater er det utroligt tæt: Florida giver Obama en smal føring med 50 procent mod 49 til Romney, og i New Hampshire står der 50-48 i præsidentens favør.

I Virginia har CNNs exit polls vist, at der er dødt løb mellem de to kandidater. Her har vælgerne tildelt begge 49 procent af stemmerne, og i North Carolina er billedet enslydende.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.