Hans hænder var nærmest blålilla, og han havde plaster på både højre og venstre hånd.

Da den republikanske flertalsleder i Senatet, Mitch McConnell, i denne uge deltog i møder i Washington, bemærkede flere, at hans hænder så lidt mærkelige ud.

Især hans højre hånd så ud, som om den var kraftigt forslået.

Det fik flere journalister på stedet til at bekymre sig om den 78-årige politikers helbred.

Journalister spurgte Mitch McConnell, om han havde helbredsproblemer, da han i denne uge viste sig i Washington med blå hænder med plaster.
Journalister spurgte Mitch McConnell, om han havde helbredsproblemer, da han i denne uge viste sig i Washington med blå hænder med plaster. Foto: JIM LO SCALZO
Vis mere

Selv afviste McConnell dog alle spekulationer om sygdom:

»Det er ikke noget at bekymre sig om,« sagde han ifølge CNN.

Da reporterne fulgte op med spørgsmål om, hvorvidt der var noget, amerikanerne burde vide om hans helbredstilstand, lød svaret prompte:

»Selvfølgelig ikke.«

Foto: JIM LO SCALZO
Vis mere

Han svarede dog ikke på, om han havde været hos lægen.

Mitch McConnell er en af de mest prominente personer i det republikanske parti. Han er kendt som indbegrebet af magteliten i Washington. Han bliver kaldt en 'frygtløs og kynisk magtpolitiker', der af kritikere sammenlignes med 'Darth Vader'.

Han omtaler præsidenten som 'min ven Donald Trump'.

Det er ikke første gang, McConnell er tilbageholdende med at kommentere sit eget helbred.

Foto: JIM LO SCALZO
Vis mere

Da Senatet i begyndelsen af oktober ikke kunne mødes fysisk på grund af coronaudbruddet i Det Hvide Hus og Senatet, nægtede han ifølge The Guardian at svare på, hvad hans egen situation var.

»Om jeg er blevet testet? Ja, det er jeg. Men jeg kommer ikke til at svare på, hvornår jeg blev testet,« lød det dengang.

Trods sin høje alder forsøger McConnell ved dette valg at få seks år mere i Senatet. Valget til Senatet foregår samtidig med præsidentvalget.

Mitch McConnell er senator for Kentucky. Han har siddet i Senatet siden 1984.