Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Labour-politikeren Peter Kyle kan næsten ikke tro, hvad han hørte ministeren sige.

»Jeg synes, det er fuldstændig ude af trit med borgernes liv,« lyder det.

Han reagerer på, at den britiske minister Rachel Maclean mandag morgen i et interview med Sky News har vakt opsigt med en 'løsning' til de borgere, der føler sig presset af prisstigninger og øget inflation.

Til tv-stationen har hun således sagt, at folk »skal være i stand til at beskytte sig bedre, uanset om det måtte være ved at arbejde mere eller skifte til et bedre betalt job«.

Altså: Arbejd mere eller find et bedre lønnet jo for at klare de økonomiske udfordringer.

I interviewet bliver hun spurgt ind til, hvordan det skal være muligt for en person, der allerede har tre job.

»Det er selvfølgelig individuelt afhængig af den enkelte families situation, men det er derfor, at der findes karrierecoaching. Det er derfor, at vi støtter de job på jobcentrene,« svarer Rachel Maclean:

»Så det kan være den rette løsning for nogle personer at få flere timer, men selvfølgelig vil det ikke virke for folk, der allerede har tre job.«

Også på sociale medier har ministerens udtalelser skabt røre.

Her er der mange kritiske røster, hvor flere påpeger, at Rachel Maclean selv tjener lige omkring 700.000 kroner om året – mens hun ifølge offentligt tilgængelig oplysninger desuden fik dækket personlige udgifter for mere end 1,5 millioner kroner.

Som Peter Kyle fra oppositionspartiet Labour udtrykker det:

»Vi har brug for ministre, der kan løse de økonomiske problemer, som familier har på grund af de økonomiske problemer, som vores land står overfor,« siger han:

»Deres job som politikere er ikke bare at fortælle folk, at de skal arbejde hårdere, arbejde mere eller forsøg at få en lønforhøjelse. Det er at acceptere den virkelighed, at på grund af de beslutninger, som de har truffet, har folk ikke længere råd til at spise en anstændig kost.«

Andre læser også