Generaldirektør George Entwistle gør det rigtige ved at træde tilbage på grund af fejlagtige oplysninger i et BBC-program, mener den britiske kulturminister, Maria Miller.

STORBRITANNIEN: Efter blot 54 dage i spidsen for verdens største medieselskab, statsejede britiske BBC, trak George Entwistle sig lørdag som generaldirektør. Det er det helt rigtige at gøre, lyder reaktionen nu fra kulturminister Maria Miller.

- Det er beklageligt, men det er den rigtige beslutning. Det er helt afgørende, at troværdigheden og offentlighedens tillid til denne vigtige nationale institution genoprettes, udtaler hun.

Generaldirektørens afsked skyldes et indslag om en omfattende sexmisbrugssag i børnehjem i det nordlige Wales, som blev bragt forleden i det ansete BBC-program Newsnight. Et af ofrene udpegede flere fremtrædende personer som medskyldige i overgrebene, heriblandt en rådgiver for tidligere premierminister Margaret Thatcher, Lord McAlpine.

Beskyldningen viste sig dog at være fuldstændig grundløs, og BBC måtte fredag rykke ud med en uforbeholden undskyldning.

Generaldirektør Entwistle kendte ikke til detaljerne i Newsnight-indslaget, før det blev sendt, men lørdag valgte han altså at tage konsekvensen og træde tilbage. Det sker sideløbende med en anden, voksende sexskandale, hvor den nu afdøde BBC-vært Jimmy Savile beskyldes for at have misbrugt adskillige børn, angiveligt i forbindelse med optagelsen af programmer for BBC.

Formanden for BBCs bestyrelse, Lord Patten, beklager, at det nu kommer til et brud med den nye generaldirektør. Det udtaler han i forbindelse med Entwistles afskedsbegæring.

- Bestyrelsen udpegede dig på grund af et behov for omfattende reformer i BBC. Behovet understreges af begivenhederne i de seneste uger. Jeg beklager, at du ikke har haft tid eller lejlighed til at gennemføre de forandringer, som vi begge er enige om vil føre til et bedre ledet og mere kreativ BBC, lyder det fra Lord Patten.

Flere britiske aviser har søndag sagen på forsiden, og den generelle holdning er tilsyneladende, at George Entwistle ikke havde de nødvendige kvalifikationer til at bestride posten som generaldirektør. Flere politikere og kommentatorer betegner imidlertid kritikken af Entwistle som en regulær heksejagt.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.