I flere timer svømmede en dansk mand mod land for at slå alarm, efter at han og fem kammerater kæntrede i det sydlige Norge. Fire savnes fortsat.

Sygehuset i Kristianssand i det sydlige Norge behandler torsdag morgen to danske mænd i tyverne, som onsdag sammen med fire kammerater forulykkede med en båd ud for Mandal.

Den ene af mændene svømmede i det kun 15-17 grader varme vand mod land for at slå alarm, mens den anden blev tilbage på et skær.

- Han svømmede i flere timer, før han nåede land og kunne slå alarm. Han er uden for livsfare, men selvfølgelig noget forkommen, siger en talsmand fra Hovedredningssentralen Sør-Norge i Stavanger til Ritzau.

Manden kom i land på Rossnes, som er en tange ud for Skjernø.

- Han fortalte, at han havde svømmet ind fra Sandoy og været i vandet i to timer, siger Maria Natali Lilleng til den norske netavis VG.

Hun bor i nærheden af det sted, hvor manden kom ind.

Han fortalte desuden, at båden var løbet tør for benzin, og at de uden motorkraft fik problemer i de høje bølger. Båden blev kastet rundt, og to af kammeraterne skulle ifølge manden være druknet, mens han ikke vidste, hvor de sidste to befandt sig. De norske søredningsmyndigheder kan ikke bekræfte, at to af mændene er druknet.

Mens han besluttede at svømme efter hjælp, blev hans kammerat på et skær nær ulykkesstedet. Ved at råbe om hjælp lykkedes det ham omkring midnat at blive hørt af redningsmandskab. Han blev straks bragt til sygehuset, hvor lægerne kunne fastslå, at hans tilstand er stabil.

De fire øvrige mænd savnes fortsat.

/ritzau/