Taget på en kirke i Mexico kollapsede under en messe. Mindst syv personer har mistet livet

Taget på en kirke i byen Ciudad Madero i det nordøstlige Mexico er søndag kollapset, mens omkring 100 personer var i kirken.

Det siger det lokale politi ifølge nyhedsbureauet AP.

Myndighederne mener, at omkring 30 personer har været fanget i ruinerne.

Søndag aften lokal tid oplyser myndighederne, at mindst syv personer har mistet livet i ulykken.

- Syv personer er bekræftet døde, og ti sårede personer er blevet redet, siger en talsperson fra de lokale myndigheder i en udtalelse ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ifølge myndighederne er der stadig personer, som er fanget i ruinerne. Det drejer sig ifølge lokale medier om mindst 20 personer.

Kirken kollapsede tidligt på eftermiddagen søndag lokal tid.

Ifølge lokale medier skete ulykken under en dåb. Det forventes, at der er børn blandt ofrene, skriver BBC.

Både enheder fra nationalgarden, politiet og Røde Kors har været til stede ved den kollapsede kirke for at lede efter personer i ruinerne. Det oplyser politiet ifølge nyhedsbureauet AP.

Taget på kirken faldt ned, mens kirkegængerne modtog nadver. Det fortæller José Alvarez, som er biskop i det lokale bispedømme.

- Lige nu udføres det nødvendige arbejde med at få de personer, der stadig befinder sig i ruinerne, ud. I dag går vi igennem et meget vanskeligt øjeblik, siger han i en optaget besked ifølge AP.

Billeder fra den mexicanske tv-kanal Milenio Television viser, at dusinvis af mennesker forsøgte at holde dele af konstruktionen oppe med pæle, mens andre ledte efter overlevende. Det skriver AFP.

I et opslag på det sociale medie X, tidligere kendt som Twitter, udtrykker guvernøren i den mexicanske delstat Tamaulipas, Américo Villarreal, sin medfølelse med de familier, der har mistet deres kære.

Ciudad Madero ligger i delstaten Tamaulipas. Byen ligger ud til Den Mexicanske Golf og har omkring 200.000 indbyggere.

/ritzau/