Lyt til artiklen

Antallet af døde er steget til mindst 37 efter voldsomme oversvømmelser i en del af delstaten Kentucky.

Oversvømmelserne ramte allerede 27. juli, og dagene efter indsatte man helikoptere for at redde indbyggere. Det skriver AP.

Det er Appalachia-regionen i det østlige Kentucky, der har været hårdt ramt at skybrud, som har forårsaget oversvømmelser i 13 ud af statens 120 distrikter. Mere end 12.000 husstande er fortsat uden strøm, og hundredvis af hjem er forsvundet i vandmasserne.

Nu har Kentuckys National Guard udgivet en række videoer, som du blandt andet kan se i videoen øverst i artiklen, der viser redningsfolk løfte oversvømmelsesofre fra oversvømmede ejendomme. Videoen, der blev optaget torsdag og fredag, viser også helikoptere, der lander i området for at hente oversvømmelsesramte beboere.

Kvinde reddes op fra vandmasserne.
Kvinde reddes op fra vandmasserne. Foto: US ARMY
Vis mere

Omkring 400 mennesker er blevet reddet af fly ifølge Daniel Hokanson, som er chef for US National Guard Bureau.

Mange mennesker er blevet hjulpet, men flere hundrede er fortsat savnet.

Oversvømmelsen er den værste, som regionen har set i årtier, og bliver beskrevet som »den dødeligste og mest ødelæggende«. I alt er der blevet udført 650 redningsaktioner fra luften siden onsdag, men statens politi har registreret mere end 750 redningsaktioner til vands.

Den amerikanske præsident, Joe Biden, har erklæret oversvømmelserne for en såkaldt større katastrofe og har igangsat føderal hjælp til de lokale redningsfolk.