Et våbendepot, der eksploderede onsdag aften, har dræbt og såret snesevis, mens tusinder er flygtet hjemmefra.

En stribe af eksplosioner har jævnet et våbendepot på en militærbase i Tanzania og kostet mindst 20 mennesker livet. Samtidig har det gjort flere tusinde hjemløse i den anden af den slags episoder i løbet af to år.

Eksplosionerne begyndte sent onsdag aften og varede det meste af natten, mens glødende sprængstykker regnede ned fra himlen og ødelagde huse i Tanzanias største by og kommercielle centrum, Dar-es-Salaam.

Der udbrød panik blandt beboerne, der flygtede fra deres hjem.

Fungerende administrationschef for Dar-es-Salaam-regionen siger, at 20 mennesker har mistet livet under eksplosionen, der rystede Gongo la Mboto-basen i udkanten af byen.

Premierminister Mizengo Pinda har meddelt parlamentet, at omkring 4000 mennesker, der bor omkring kasernen, er blevet drevet fra deres hjem og har måttet søge ly på en sportsstadion i byen, og at flere end 140 mennesker er såret.

Eksplosionerne har ført til en midlertidig lukning af lufthavnene i Dar-es-Salaam og på den halvautonome ø Zanzibar, som er en populær turistdestination.

Et hollandsk KLM-fly med 300 passagerer blev af sikkerhedsmæssige årsager omdirigeret til Kilimanjaro lufthavn.

Pinda siger, at han har indkaldt til et katastrofesikkerhedsmøde efter eksplosionerne og tilføjer, at landets væbnede styrker har indledt en undersøgelse af episoden. Der er ikke noget, der tyder på, at eksplosionerne skyldes overlagte handlinger.

Præsident Jakaya Kikwete har besøgt stedet og opfordrer til ro. Han siger, at situationen er under kontrol.

/ritzau/AFP