Mindst 17 mennesker er omkommet i en brand på en populær natklub i Camerouns hovedstad, Yaoundé. Flere andre er kvæstet.

Det oplyser regeringskilder søndag, skriver nyhedsbureauet AP.

Tragedien sker, mens det centralafrikanske land er vært for tusindvis af fodboldspillere og fans fra hele kontinentet, som er samlet til den månedlange turnering Africa Cup of Nations (ANC).

I en udtalelse fra den camerounske regering står der, at branden brød ud på Livs Nightclub i kvarteret Bastos i Yaoundé. Branden forårsagede en række eksplosioner.

Mindst 17 mennesker er blevet dræbt i en brand på Livs Nightclub i Yaoundé. Themba Hadebe/Ritzau Scanpix
Mindst 17 mennesker er blevet dræbt i en brand på Livs Nightclub i Yaoundé. Themba Hadebe/Ritzau Scanpix
Vis mere

Ansatte på natklubben fortæller, at der var tale om en kortslutning, som gæsterne i første omgang fejlagtigt troede var et fyrværkerishow.

Eksplosionerne indtraf, da ilden bredte sig til et sted, hvor der blev opbevaret madlavningsgas. Dette forårsagede panik blandt gæsterne.

Foruden de dræbte er flere mennesker kvæstet og bragt til hospitalet, oplyser regeringen.

Ifølge avisen Cameroon Tribune er syv mennesker bragt til hospitalet med ambulance. Nogle modtager behandling for tredjegradsforbrændinger.

I en udtalelse maner Camerouns præsident, Paul Biya, til ro og forsikrer spillere og fans om, at de er i sikre hænder.

Der deltager 24 hold i Africa Cup of Nations. Turneringen skulle have været afholdt i 2021, men blev udsat som følge af coronapandemien.

Som den første nation blev Burkina Faso søndag klar til kvartfinalerne.

Det blev en kendsgerning efter en meget dramatisk straffesparkskonkurrence mod Gabon, hvor begge hold sparkede ni gange, inden vinderen var fundet.

Burkina Faso endte med at vinde samlet 8-7 efter 7-6 i straffesparkskonkurrencen.

/ritzau/

Andre læser også