Dødstallet stiger fortsat efter tre bombeangreb i to pakistanske byer torsdag. Militant gruppe tager ansvaret.

PAKISTAN: Torsdag var den blodigste dag i Pakistan i flere år. Mindst 101 personer er ifølge pakistanske myndigheder døde og mere end 200 såret efter tre bombeeksplosioner i to byer. Det skriver Reuters.

To koordinerede bombeangreb dræbte mindst 69 mennesker og sårede mere end 100, da en selvmordsbombe sprængtes i en billiardhal, og en bilbombe omkring 10 minutter senere gik af udenfor hallen, der ligger i Quetta, provinshovedstaden i Baluchistan.

I et andet bombeangreb torsdag blev mindst 21 mennesker dræbt og mere end 60 såret, da en stor gruppe mennesker var samlet for at høre en religiøs leder tale i Mingora, den største by i den nordvestlige provins Swat.

- Dødstallet kan fortsat stige, da nogle af de sårede er i kritisk tilstand. Samtidig får vi stadig flere og flere tilskadekomne ind, siger læge Niaz Mohammad fra hospitalet Saidu Sharif til Reuters.

Den militante gruppe »United Baloch Army« har ifølge BBC påtaget sig ansvaret for angrebene.

Baluchistan-provinsen i Pakistan er præget af megen uro og kampe mellem sunni- og shiamuslimer, og Taleban - og grupper der støtter Taleban - udfører ligeledes rutinemæssige angreb i området.

Provinsen domineres af shiamuslimer, der ellers kun udgør omkring 20 procent af den pakistanske befolkning.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.