En af USA's største spejderorganisationer skal betale over 100 millioner i erstatning til en mand, der som dreng blev sexmisbrugt af sin spejderleder.

En amerikansk domstol har dømt en af de største spejderorganisationer i landet, Boy Scouts of America, til at betale 18,5 millioner dollar - over 100 millioner kroner - i erstatning til en mand, der er blevet misbrugt af en spejderleder.

Det skriver lokale medier.

Den nu 38-årige Kerry Lewis har sagt, at han som 11- og 12-årig i 1980'erne blev misbrugt fem gange af sin spejderleder i Portland. Misbruget har ifølge Lewis ført til, at han blev stofmisbruger og har haft svært ved at have intime realitioner med andre.

Den anklagede i sagen, Timur Dykes, som i dag er 53 år, har indrømmet, at han flere gange har misbrugt børn. Han er blevet dømt tre gange for seksuelt misbrug af drenge.

Under Kerry Lewis' sag er det kommet frem, at Boy Scouts of America har holdt oplysninger om sexovergreb for sig selv i op mod 20 år.

Spejderorganisationen har tidligere været blandet ind i sager om sexovergreb, men de fleste er endt med forlig, hvor oplysningerne ikke er kommet frem.

/ritzau/AFP