Det milliarddyre norske krigsskib KNM 'Helge Ingstad' er i overhængende fare for at kæntre, efter det natten til torsdag kolliderede med et tankskib.

I alt blev 137 personer evakueret, mens otte personer kom til skade, da ulykken skete.

Det skriver de norske medier Dagbladet og VG.

Flere slæbebåde er i øjeblikket i gang med at forsøge at bjærge krigsskibet, men fregatten krænger ifølge VG mere og mere til den ene side, og den er ifølge de norske medier i overhængende fare for at gå ned uden for Stureterminalen i Hjeltefjorden.

Foto: NTB SCANPIX
Vis mere

Det var klokken fire natten til torsdag, at tankskibet 'Sola TS' og krigsskibet 'Helge Ingstad' kolliderede med hinanden i farvandet nær Bergen.

Den nærmere årsag til, at det kunne ske, kendes endnu ikke.

Den norske fregat blev leveret til forsvaret i 2009 og er én af fem skibe i Fridtjof Nansen-klassen.

De fem skibe kostede ifølge VG tilsammen 18,9 milliarder norske kroner - hvilket svarer til 14,7 milliarder danske kroner. Dermed har hvert enkelt af de fem skibe kostet knap tre milliarder kroner.

Foto: MARIT HOMMEDAL
Vis mere

De fem fregatter var forsvarets største investering.

Skibet har et bredt spekter af våbensystemer, og det har siden september været en del af Natos fregatstyrke Standing Nato Maritime Group 1.

Ifølge oberstløjtnant Vegard Finberg fra forsvarets operative hovedkvarter i Norge var skibet med i Nato-øvelsen Trident Juncture, som sluttede onsdag, og det var på vej tilbage til basen på Haakonsvern, da ulykken skete.

Havarikommissionen er nu i gang med at undersøge kollisionen nærmere.

Foto: MARIT HOMMEDAL
Vis mere