Eva Louise Kemeny Rausing og Hans Kristian Rausing i en glad stund.
Eva Louise Kemeny Rausing og Hans Kristian Rausing i en glad stund. Foto: Reuters

Kun de færreste opnår at have så mange penge som Eva Rausing. Men hun døde ynkeligt med en lille folie-crackpibe i hånden.

For første gang fortalte Tetra Pak-arvingen Hans Rausing fredag om sin kones meget omtalte død i parrets milliard-hus i London. Fluerne svævede hen over sengen, da politiet en julidag i år fandt Eva Rausings opsvulmede lig. Pakket ind i et par sorte sække, som igen var hermetisk lukkede med tape. Eva Rausing havde været død i to måneder, da hun blev fundet.

Rausing fortalte om sin kones død under et ligsyn i Westminster Coroner Court i London. Den stenrige Tetra pak-arving var ikke selv til stede, men optrådte på video. Han er for syg til at deltage. Konklusionen på obduktionen er, at fru Rausing døde som følge af sit årelange misbrug.

Rausing

- Jeg hørte hende ralle i sengen ... så hende udånde, så hendes øjne blive slørede, siger Hans Rausing.

49-årige Rausing boede sammen med sin døde kone i to måneder i deres hjem. Han fortalte under ligsynet, at han ikke ville anmelde Evas død, fordi han ikke ønskede, at 'hun forlod ham, og han kunne ikke klare at miste hende'.

- Jeg gik ind i soveværelset og så hende sidde på nogle puder på gulvet, så hende læne sig sidelæns. Hendes hoved hvilede på en pude, siger Hans Rausing.

Han sad med liget af sin døde, inden han dækkede hende med et tæppe og dyner. Hans Rausing bildte personalet ind, at konen havde feber, og han tog hendes temperatur to gange om dagen.

- Jeg hørte hende udånde. Jeg så hende i live i et par sekunder. Jeg gik hen til hende og greb hendes hænder og forsøgte at trække hende op. Jeg husker, at jeg råbte, 'Eva, Eva, Eva', siger Rausing også.

Rausing fik to betingede domme i august, efter at han indrømmede at have forhindret en lovlig og anstændig begravelse af konens krop.

BRITAIN RAUSING COURT APPEARANCE


På spørgsmålet om, hvordan milliardærfruen kunne ligge død i to måneder uden, at personalet opdagede det, svarede en betjent, de havde fået forbud mod at komme på anden sal, hvor Evas døde krop lå.

Eva Rausing blevet sidst set i live af tjenestefolk den 29. april, hvor hun netop var kommet hjem fra et ophold på et afvænningshjem. Parrets kamp mod narkotikaafhængigheden havde været et offentlig anliggende i årevis. Eva Rausing blev blandt andet anholdt i 2008, da hun besøgte den amerikanske ambassade i London med stoffer i sin taske.

Tragedien om Rausing-ægteparret ender formentlig som film engang. Hans Rausing er søn af den svenske emballage-forretningsmand Hans Rausing.

Rausing gik ikke ind i familiens forretning, men rejste verden rundt i sin ungdom, før han mødte Eva Kemeny under stofafvænning i USA. Parret er anerkendt i misbrugerbehandler-kredse for deres filantropiske arbejde. De har doneret millioner til velgørende formål indenfor afhængighedsforebyggelse. Men det hjalp ikke dem selv.

Da Eva Rausing blev begravet i Californien i sommer var der tre tilstedeværende, hendes forældre Tom og Nancy Kemeny og en søster. Hans Rausing var ikke mentalt i stand til at deltage.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.