Eleanor McCain (tv.) med sin mor Margaret og datter Laura David ved faderens begravelse i 2011. Wallace McCain grundlagde milliardimperiet McCain Foods.
Eleanor McCain (tv.) med sin mor Margaret og datter Laura David ved faderens begravelse i 2011. Wallace McCain grundlagde milliardimperiet McCain Foods. Foto: MARK BLINCH

Et ægte skilsmissedrama mellem to velhavere udspiller sig lige nu på den anden side af Atlanten.

På den ene side står Eleanor McCain. 46-årig canadisk sangerinde og milliardær. Arving til afdøde Wallace McCains gigantiske imperium McCain Foods. Verdens største producent af frostvarer – primært pomfritter.

På den anden side står Jeff Melanson. Administrerende direktør for Toronto Symphony Orchestra. En ambition forretningsmand, hvis CV tæller flere topstillinger inden for den klassiske musikverden Og tilsyneladende en rigtig skidt karl.

I hvert fald hvis det står til førnævnte Eleanor McCain.

031SEsussNordic-Aviation-Ca.jpg

I en 34 sider lang skrivelse nævner hun, hvordan ægtemanden er en skruppelløs manipulator, der fyrer folk uden grund, drikker i arbejdstiden, har ligget i med utallige elskerinder og uretmæssigt givet dem jobs efterfølgende.

Desuden skulle han have haft en profil på utroskabssitet Ashley Madison, hvor han angiveligt gik under navnet 'Sarastro2012’. En reference til Mozarts ’Tryllefløjten’.

Eleanor McCain mener, at han lokkede hende til ægteskabet for at slippe for sexchikanebeskyldninger og vil via den 34 sider lange skrivelse, som Toronto Star har fået fingrene i, få ægteskabet annulleret i en sådan grad, at det skal synes aldrig at have eksisteret. Et voldsommere indgreb end en almindelig skilsmisse.

Eleanor McCain og Jeff Melanson.

Eleanor McCains far, stifteren af McCain Foods Wallace McCain, blev inden sin død udnævnt til at være Canadas 13. rigeste person. Nummer 512 på verdensplan.

Han døde af kræft i 2011 og efterlod sig en formue på 23,4 milliarder danske kroner.

Og det er disse penge, Eleanor McCain mener, var Jeff Melansons incitament til at gifte sig med hende.

Desuden skulle den tætte forbindelse til familien ville give en økonomisk gevinst for Toronto Symphony Orchestra, ligesom han kunne slippe ud en verserende sexchikanesag på sin gamle arbejdsplads ved at opnå et godt ry og rygte gennem McCain-navnet, mener hun.

Det hele begyndte 16. december 2013. Med en kaffeaftale. Derefter blev milliardærdatteren efter eget udsagn overdynget med sms’er, hvor orkesterchefen angiveligt havde givet udtryk for sin evige kærlighed og bragt ægteskabsplaner op efter blot tre ugers forhold.

Han skulle også have nævnt sit nære forhold til hendes afdøde far, selvom hun efterfølgende har sagt, at de aldrig brugte tid sammen, og at Jeff Melanson faktisk var bange for milliardæren.

lennart

26. april 2014 blev parret gift. Og blot to måneder senere gjorde han en ende på forholdet via email.

Ifølge Eleanor McCain tog han aldrig igen kontakt til hende, og i sin lange skrivelse fortæller arvingen, at det ikke var første gang, Jeff Melanson ’manipulerede og udnyttede folk ved at lade som om, at de var hans ’bedste venner’ eller ’livs kærlighed’, hvorefter han skrottede dem uden at angre’.

gravid med tvillinger

Sagens anden part, orkesterchefen Jeff Melanson ønsker ikke at lade alle kvindens beskyldninger stå uimodsagt. I et åbent brev på Twitter skriver han:

»Beskyldningerne mod mig er usande og uværdige. Jeg er ked af, at frk. McCain har valgt at sige disse ting på denne måde, men endnu mere skuffet, da udtalelserne er usande og sårende for både mig selv og mine kære. Mine advokater vil svare gennem de passende kanaler.«

Han får dog hjælp fra uventet kant. Nemlig fra sin ekskone Jennifer Snowdon.

Hun nægter alle beskyldninger om utroskab og kalder eksmanden et ’godt menneske’ og en ’venlig og gavmild mand’.

»Han er et menneske med mangler. Han er ikke perfekt. Men jeg synes, det er forfærdeligt, at dette sker for ham, og jeg tror, at Eleanor er trist og såret og vred. Men han fortjener ikke at blive kværket på denne måde i pressen,« siger hun ifølge Toronto Star.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.