Den amerikanske missionær Michael Riddering (th) var blandt de 28 ofre for terrorangrebet i Burkina Fasos hovedstad fredag.
Den amerikanske missionær Michael Riddering (th) var blandt de 28 ofre for terrorangrebet i Burkina Fasos hovedstad fredag.

Den 45-årige amerikanske missionær Michael Riddering rejste med sin kone og deres fire børn fra Florida i USA til Burkina Faso for at hjælpe kvinder og børn. Fredag blev han dræbt i terrorangrebet i hovedstaden Ouagadougou.

De solgte alt, hvad de ejede hjemme i USA og begav sig til Afrika med deres fire børn for at lede et børnehjem og et krisecenter for kvinder i Burkina Faso.

Riddering og hans hustru Amy arbejdede mere end 100 kilometer fra hovedstaden, men fredag var Riddering i byen for at hente en gruppe missionærer, som kom på besøg fra USA. Undervejs stoppede han og en ven på en cafe.

Den kaffepause skulle vise sig at blive fatal.

For pludselig stormede terrorister med forbindelse til al Qaeda ind på caféen og skød vildt omkring sig. Samtidig angreb de et nærliggende hotel.

29 mennesker blev dræbt i det timelange angreb på caféen og et hotel. Af dem var mindst 13 udlændige.

Øjnevidner har beskrevet sceneriet umiddelbart bagefter som et blodbad, og i timerne efter angrebet var det uklart, hvad der var sket med den vellidte missionær. Desværre blev han kort tid efter fundet på det lokale ligehus.

Det skriver den amerikanske tv-station CNN.

»Himlen har fået en kriger! Jeg ved, Gud har en mening med alting, men nogle ting er et komplet mysterium for mig,« skriver hustruen Amy Riddering i et opslag på Facebook.

»Min bedste ven. Min partner in crime og mit livs kærlighed. Verdens bedste ægtemand... Mit hjerte er så tungt, og jeg kan slet ikke tro, at han er væk,« skriver hun.

Terrorangrebet blev stoppet, da sikkerhedsstyrker dræbte de fire gerningsmænd og befriede 150 gidsler.

Der er stadig ofre, som endnu ikke er blevet identificeret, men seks canadier, to franskmænd, to schwezier, en portugiser og en hollænger skulle også være blandt de dræbte.

Der er erklæret tre dages sorg i Burkina Faso efter angrebet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.