Lyt til artiklen

TYSKLAND: Den tyske kansler, Angela Merkel, opfordrer Facebook til at gøre mere mod racistiske kommentarer og hadefulde opslag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Tyskland forventer, at et rekordstort antal flygtninge vil komme til landet i år, og politikere og kendte har udtrykt bekymring for, at antallet af fremmedfjendske kommentarer på Facebook og andre sociale medier i forbindelse med den europæiske flygtningekrise er steget.

»Når folk laver oprør på sociale netværk og bruger deres rigtige navn, er det ikke kun staten, der bliver nødt til at handle, men også Facebook som virksomhed bør gøre noget,« siger kansleren til den tyske avis Rheinische Post.

Ifølge kansleren har Facebook allerede de nødvendige regler, men de bliver bare ikke fulgt. »Reglerne skal følges«, siger Merkel.

Avisen Rheinische Post udkommer i Tysklands mest befolkningsrige delstat, Nordrhein-Westfalen, som skal huse en femtede af alle de flygtninge, som er strømmet ind i landet.

Forrige måned beskyldte også den tyske justitsminister, Heiko Maas, Facebook for at gøre for lidt for at forhindre racistiske og hadefulde opslag.

En talsmand for Facebook udtalte på daværende tidspunkt, at man tager bekymringen seriøst, og at Facebook er åben for at holde et møde med justitsministeren. BNB/Reuters