Statens Serum Institut advarer nu mod sygdommen denguefeber i Sri Lanka, efter 215 mennesker er døde fra 1. januar til 7. juli i år. Hvis rejsemålet går til Sri Lanka denne sommer eller til vinter, kommer de nu med råd til, hvordan du undgår sygdommen.

Denguefeber er på sit højeste i Sri Lanka lige nu, oplyser sundhedsmyndighederne i landet. På et halvt år er 80.732 mennesker blevet ramt af sygdommen, og 215 er døde. Sygdommen spredes gennem myg, hvorfor man også skal forsøge at undgå at blive stukket, skriver Statens Serum Institut.

'Denguefeber forebygges ved at undgå at blive stukket af myg. Dette gør man ved at anvende tøj, der dækker hele kroppen, og ved regelmæssig anvendelse af myggeafvisende midler. Man kan også nedsætte risikoen for myggestik ved at sprøjte boligen indendørs med et insektmiddel og ved at anvende myggenet,' skriver Statens Serum Institut på sin hjemmeside.

Det er altså en god idé at tage det luftige - men langærmede - tøj på, så man ikke får myggestik fra myg, som bærer sygdommen.

I Indien sprayer de myggegift i byerne for at bekæmpe denguefeberen.  Ahmedabad, Indien, juli 19, 2017.
I Indien sprayer de myggegift i byerne for at bekæmpe denguefeberen.  Ahmedabad, Indien, juli 19, 2017. Foto: AMIT DAVE
Vis mere

Der er nemlig ingen vaccine mod denguefeber, derfor bliver man nødt til at undgå myg, hvis man ikke ønsker at blive syg. Lige nu er 40 procent af hele befolkningen i verden i risiko for at få denguefeber, men den rammer oftest i Afrika, Asien og Syd- og Mellemamerika. Der har dog været enkle tilfælde i Europa.