Mohamed Merahs bror var også med til at stjæle den scooter, der blev brugt i forbindelse med drabene, men afviser, at han kendte til selve drabsplanerne.

Broderen til den dræbte drabsmand fra Toulouse, 23-årige Mohamed Merah, er »stolt« over sin brors handlinger. Det skal broderen, Abdelkader Merah, have udtalt ved en lukket høring i Toulouse, skriver Reuters, der henviser til politikilder.

Abdelkader skal desuden have tilstået sin medvirken i tyveriet af den scooter, som Mohamed Merah brugte i forbindelse med drabene på i alt syv personer i Toulouse, herunder tre børn fra en jødisk skole. Han nægter ifølge Reuters dog ethvert kendskab til Mohamed Merahs drabsplaner.

Broderen blev sammen med sin kone anholdt tirsdag i et forsøg fra politiets side på at få Abdelkader til at overtale Mohamed til at overgive sig frivilligt. Det lykkedes dog ikke, og i stedet endte politiet med at dræbe Mohamed Merah, der under sit mere end 30 timer lange ophold i en lejlighed erkendte at have slået de syv personer ihjel. Mohamed og Abdelkader Merahs mor blev også anholdt i løbet af ugen, men hun er blevet løsladt igen.

Lørdag valgte det franske efterretningsvæsen, DCRI, at indkalde broderen og hans kone til afhøring i hovedstaden Paris.

Ifølge Reuters har politiet i Frankrig fundet sprængfarligt materiale i en bil ejet af Abdelkader Merah, og han er i forvejen kendt af de franske sikkerhedsmyndigheder, efter at han i 2007 hjalp til med at smugle en gruppe militante ind i Irak.

Chefen for DCRI, Bernard Squarcini, sagde fredag til avisen Le Monde, at der ikke foreligger beviser for, at Mohamed Mehra skulle tilhøre al-Qaeda eller andre former for terrornetværk. Det er til trods for, at Merah under forhandlingerne med politiet selv sagde, at han havde terrorbånd.

Efterforskere undersøger dog fortsat, om Mohamed Merah har fået nogen form for logistisk eller ideologisk støtte forud for sine angreb, eller om han reelt handlede helt på egen hånd.

Hans nu anholdte bror og en søster gennemførte i 2010 koranstudier i Egypten, og fransk politi har tidligere kædet dem sammen med en radikal islamistisk gruppe i Sydfrankrig, der blev styret af en syriskfødt franskmand, som fik tilnavnet »Den Hvide Emir« på grund af sit lyse hår og skæg.