Langt de fleste resultater fra midtvejsvalget er væltet ind, og amerikanerne holder fortsat vejret.

Alt peger i retning af et regulært gyservalg – særligt i Senatet, hvor det står uhyre tæt.

Anderledes ser det ud for Repræsentanternes Hus, hvor meget tyder på en republikansk sejr.

»Det er klart et nederlag for Joe Biden (den amerikanske præsident, der er demokrat, red.), men det er alligevel gået bedre end frygtet. Det er ikke den der blown away-slagtning, som jeg tror, mange demokrater havde frygtet,« fortæller B.T.s internationale korrespondent, Jakob Illeborg, der befinder sig i USA, hvor han dækker midtvejsvalget tæt.

Sker det, at Republikanerne løber med sejren i ét eller begge af Kongressens kamre, så vil det blive betragteligt sværere for Joe Biden at gennemføre sin politik de næste to år.

Men ender udfaldet sådan, vil det også påvirke Danmark og resten af Vesten.

»Det vil det økonomisk, fordi USA formentlig vil trække sig længere ind mod sig selv og i langt mindre grad være fokuseret på klimaløsninger. Desuden vil det også påvirke krigen i Ukraine, da vi må forvente mindre finansiel støtte.«

En anden stor nyhed fra natten er Floridas guvernør, republikaneren Ron DeSantis, der er blevet genvalgt til posten.

Han er af gentagne omgange blevet nævnt som et godt bud på en republikansk præsidentkandidat ved valget i 2024 – og det formodes derfor, at han vil udfordre Trump om posten.

Det tegner derfor til at blive »et drabeligt clinch« mellem de to rivaler.

»DeSantis er den nye mand i partiet. Over de seneste år har han fået en stjernestatus. Han har latinoerne i ryggen og bliver spået til at have en klar mulighed for at slå Trump, fordi han bliver set som en mere balanceret person,« lyder meldingen fra Illeborg.

B.T. dækker midtvejsvalget tæt. Følg med i vores live-blog her.