Den portugisiske vinder af det internationale Melodi Grand Prix i Kiev maj 2017, Salvador Sobral, er lige nu indlagt på et hospital i Portugal, skriver det portugisiske medie Caras. Indlæggelsen skyldes, at sangeren ifølge mediet venter på at få at få foretaget en hjertetransplantation.

Ind til lægerne finder en donor, er sangeren nødt til at gennemgå regelmæssige behandlinger på sygehuset i Lissabon. Hans tilstand er dog forværret i løbet af de seneste dage, skriver Caras.

Allerede i maj, da han vandt sangkonkurrencen foran millioner af seere i de europæiske stuer, kæmpede Sobral med helbredet. Under flere af prøverne inden liveprogrammerne ved Eurovision, måtte Salvador Sobral lade søsteren Luisa Sobral træde til, da han ikke kunne holde til at gennemføre.

Efter sejren var i hus, og vindersagen skulle synges en ekstra gang, var søster Luisa da også med på scenen for at synge med. Det var første gang, at Portugal vandt det internationale Melodi Grand Prix – hidtil bedste placering var en 6. plads i 1996, og der har ikke været en portugisisk sang i finalen siden 2010.

I starten af denne måned fortalte den 27-årige sanger selv via en video på Youtube, at han måtte sætte sin sangkarriere på standby, da han skulle i behandling for en hjertesygdom. Her sagde han bl.a.:

»Det er ingen hemmelighed, at mit helbred er skrøbeligt. Jeg synes, det er på tide at overlade min krop til videnskaben og tage en pause fra musikkarrieren,« sagde Salvador Sobral.

Familien har over for det portugisiske medie ikke ønsket at kommentere sangerens tilstand yderligere.