Der har været et sneskred i Barentsburg på norske Svalbard, og to tyske turister meldes omkommet. Det skriver avisen VG.

Tyskerne var på tur med det russiske turistselskab Arctic Travel Company Grumant. Turistgruppen bestod af to guider og fem udenlandske turister.

De to personer, som var tyske statsborgere, blev tidligere torsdag meldt savnet, men nu bekræfter sysselmanden, der er den norske regerings repræsentant på Svalbard, at de to tyskere er omkommet.

»Vi fik anmeldelsem lige før klokken 15. Vi rykkede ud med helikopter og lavinehund,« siger kommunikasionsrådgiver hos sysselmanden, Terje Carlsen.

Hun forklarer yderligere til VG, at to helikoptere med redningsmandskab og en lavinehund var blevet sendt ud for at finde de to tyskere. På grund af dårligt vejr kunne helikopterne ikke lande i området. Redningsmandskabet gik i stedet frem til skadestedet.

Lise Thomsen udtalte på vegne af sysselmanden tidligere torsdag, at det ikke er sikkert, at der har været en lavine. VG kalder det et sneskred.

Norge har suverænitet over Svalbard. Men Rusland foretager kuludvinding i Barentsburg som en del af en 100 år gammel aftale.

Der bor cirka 450 personer i Barentsburg, der ligger 60 kilometer nordvest for Svalbards hovedby, Longyearbyen.