Forsangeren i Eagles of Death Metal Jesse Hughes' kæreste optog en video af bandets koncert i Bataclan. Spol frem til 17:45, hvor du kan se en sortklædt mand, som muligvis er en af terroristerne.

Det amerikanske band Eagles of Death Metal var netop gået i gang med koncerten foran 1.500 opstemte publikummer, da terroristerne i fredags brød ind på koncertstedet Bataclan i Paris og begyndte at maje folk ned med Kalashnikov-maskingeværer.

Trommeslager Julian Dorio var forfærdet, da han efter en dramatisk flugt fortalte sin lillebror Michael om det øjeblik, hvor IS-terroristerne åbnede ild.

»De (bandet, red.) så en mand med en maskinpistol, som begyndte at skyde. De hørte mere, end de kunne se, på grund af scenelyset,« genfortæller Michael Dorio overfor Atlanta Journal-Constitution.

Læs også:

37-årige Julian Dorio og resten af bandet kastede sig ned på scenen for at undgå terroristernes dræbende kugler. Derefter kravlede de ud gennem bagdøren og slap væk fra Bataclan, hvor fire mørkklædte, men umaskerede terrorister linede de skrækslagne koncertdeltagere op og skød dem ned en efter en.

Eagles of Death Metal spillede fredag en udsolgt koncert for 1500 mennesker i Bataclan koncerthus i Paris. Festen blev dog forvandlet til et mareridt, da terrorister skød løs og dræbte mere end 80 personer.
Eagles of Death Metal spillede fredag en udsolgt koncert for 1500 mennesker i Bataclan koncerthus i Paris. Festen blev dog forvandlet til et mareridt, da terrorister skød løs og dræbte mere end 80 personer. Foto: Marion Ruszniewski
Vis mere

Efterfølgende løb de indtil de fandt en politistation, hvor de blev bragt i sikkerhed. Det var der, Julian Dorio lånte en telefon og ringede til sin 33-årige lillebror. Da de i al hast forlod Bataclan måtte de lade alt blive tilbage - også mobiltelefonerne - men heldigvis kunne Julian Dorio huske nummeret i hovedet.

Læs også:

Til Daily Mail fortæller Michael Dorio, at hans bror var forfærdet, da han fik ham i røret kort efter det blodige terrorangreb på koncertstedet.

»Han var rystet og først og fremmest dybt bekymret for alle dem, der stadig var derinde,« siger Michael Dorio.

Læs også:

Julian Dorio er ikke permanent medlem af Eagles of Death Metal, men skulle deltage i hele bandets Europatour, inklusiv en koncert i Danmark, som nu er aflyst. Læs mere her.

Resten af bandet overlevede også terrorangrebet, men flere medlemmer af Eagles of Death Metal's crew har stadig ikke givet lyd fra sig.

»Vi forsøger stadig at finde ud af, om alle er i sikkerhed, og hvor de befinder sig,« siger bandets talsperson til Daily Mail.

»Vores tanker er hos alle de mennesker, som er involveret i denne tragiske situation.«

Læs også:

Talspersonen understreger, at Eagles of Death Metal ikke udtaler sig til pressen endnu. De vil komme med en udtalelse i nær fremtid.

Da franske specialstyrker stormede Bataclan udløste tre af de fire terrorister deres bombeveste, mens den sidste blev skudt af specialstyrkerne. I alt blev 89 personer dræbt på Bataclan, mens flere stadig er i kritisk tilstand.