En person blev dræbt, og over 160 blev kvæstet, oplyser myndighederne i det centralasiatiske land

En kraftig eksplosion rystede natten til torsdag en lagerbygning nær lufthavnen i Usbekistans hovedstad, Tashkent. En person blev dræbt, og over 160 blev kvæstet, oplyser myndighederne i det centralasiatiske land.

- En teenagedreng blev dræbt ved eksplosionen, da en vinduesramme styrtede ned over ham. 162 andre personer blev kvæstet eller kom lettere til skade, oplyser det usbekiske sundhedsministerium.

Katastrofeministeriet i Tashkent siger, at et kraftigt lyn forårsagede en eksplosion og derefter en brand i en lagerbygning i lufthavnszonen.

- 138 personer kom lettere til skade, mens 24 er indlagt med kvæstelser, oplyser Sundhedsministeriet.

Videooptagelser af branden og røgsøjler fra den bygningen er lagt ud på sociale medier.

Adskillige huse fik blæst vinduerne ud ved eksplosionen, som blev efterfulgt af andre, mindre kraftige eksplosioner.

Klokken 02.43 lokal tid fik ministeriet for nødsituationer i Usbekistan ifølge det usbekiske medie Daryo en melding om en brand på grund af en kraftig eksplosion i et distrikt nær hovedstadens lufthavn.

Et større opbud af brandfolk blev kaldt til stedet og arbejdede natten til torsdag på at slukke branden, oplyser ministeriet ifølge Daryo.

Eksplosionen knuste vinduer i adskillige, omkringliggende huse, og der skete ligeledes skader på husene. Imens havde ambulancer travlt med at evakuere kvæstede fra området.

- Jeg vågnede op om natten og troede, at det var et jordskælv. Men jeg fik så øje på ilden. Min søn blev såret i benet, siger den 72-årige Koutepov Moustafo, hvis hus blev lettere beskadiget.

I Usbekistan, som er den mest folkerige af de centralasiatiske tidligere sovjetrepublikker, sker det relativt hyppigt, at brande skyldes manglende efterlevelse af sikkerhedsstandarder.

/ritzau/AFP