Den lokale avis Starphoenix melder, at to personer er dræbt ved skoleskyderi på La Loche Community School i Canada, rapporterer Reuters.

En høvding for en lokal indianerstamme siger til Starphoenix, at mindst to er døde, og en mistænkt er blevet anholdt i byen La Loche i provinsen Saskatchewan.

Den lokale udannelsesdirektør ved Northern Lights School Division, Ken Ladouceur, siger til mediet CTV News, at han klokken 13:00 lokal tid fik et opkald fra rektoren på La Loche-skolen. Her fortalte rektoren angiveligt, at der var skyderi i gang på skolen.

En elev fortæller til CBC, at der blev skudt flere gange på skolen.

- Jeg løb ud fra skolen, siger Noel Desjarlais til CBC.

- Der blev skreget meget, og der blev skudt omkring seks, syv gange, inden jeg nåede ud, siger han.

En sygeplejerske siger til CBC, at en række mennesker er blevet behandlet for skudsår. Saskatchewan ligger i det vestlige Canada. La Loche er en lille by i et fjerntliggende område af provinsen.

Det meste af eftermiddagen skal skolen have været lukket på grund af en nødsituation, og offentligheden blev på skolens Facebook-side bedt om at holde sig væk. Ifølge Starphoenix skal det være i en bygning, som huser 7. til 12.-klasse, at der er blevet skudt.

900 elever går på La Loche-skolen. Forældre blev bedt om ikke at nærme sig skolen.

En lokal person siger til Starphoenix, at eleverne fik lov til at forlade skolen klokken 15 lokal tid.

Provinsens regering vil kun bekræfte, at der har været en "meget alvorlig hændelse". Heller ikke politiet har villet bekræfte, at der har været et skoleskyderi.

Den lokale politiker Cam Broten skriver på Twitter, at han er "chokeret og ulykkelig over nyheden om et skoleskyderi på La Loche".

- Mine tanker er med eleverne, personalet og de berørte familier, skriver han.

Opdateres...

/ritzau/Reuters

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.