I Kina er problemerne med covid-19 igen gået fra 0 til 100.

I måneder, og nogle steder flere år, har kinesere levet med strenge restriktioner i forhold til covid-19, hvilket medførte historiske demonstrationer i mange storbyer.

Men i begyndelsen af december lyttede den kinesiske regering og fjernede jerngrebet om befolkningen. Og det er angivelig gået rigtig galt.

Lige siden – hen over 20 dage i december – kan op mod 250 millioner mennesker i Kina være blevet smittet med coronavirus, som kan udvikle sig til covid-19.

Det fremgår af interne vurderinger, som har været drøftet blandt toppen af de kinesiske sundhedsmyndigheder. Det voldsomme estimat udgør tæt på 18 procent af Kinas befolkning.

Informationen om de mange smittetilfælde er bragt af de to amerikanske medier Bloomberg News og Financial Times, men er ikke bekræftet eller udmeldt officielt fra Kina.

Dokumenter, som formodes at være fra mødet hos sundhedsmyndighederne, har også været delt på sociale medier i Kina, skriver CNN.

De nye tal står i skarp kontrast til de officielle smittetal fra den kinesiske regering. I tirsdags reporterede myndighederne om lidt over 3.000 tilfælde. Det interne dokument beretter om op mod 37 millioner smittetilfælde på den ene dag.

Både smittetal og dødsfald i forbindelse med covid-19 er fra myndighedernes side usandsynlig lave set i de nye oplysningers lys.